NajRecept.sk Prílohy Zemiakové pusinky - super príloha k mäsu
Zemiakové pusinky - super príloha k mäsu
Recept Zemiakové pusinky - super príloha k mäsu
adkas adkas    ·   30.4.2021

Zemiakové pusinky - super príloha k mäsu

Z uvedenej dávky som pripravila toľko pusiniek, že sa najedlo 6 osôb. Jednoduchý nápad ako ozvláštniť hlavné jedlo. Namiesto zemiakovej kaše viete pripraviť naozaj chutnú prílohu a to pridaním pochúťkovej smotany, strúhaného syra a masla s vajíčkami. Tvar nie je určený, ja som tvorila pusinky, vy môžete iné :) Pár pusiniek zostalo aj do druhého dňa, zahriala som ich v mikrovlnke. Nebolo to síce ako čerstvé, ale dalo sa, spapali sme. Autor: Adkas

Suroviny
1 kg
zemiak
3 ks
vajce
1/2 hrnčeka
pochúťková smotana
50 g
strúhaný syr
2 lyžice
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasicky uvaríme zemiaky, ako keby sme sa chystali variť zemiakovú kašu. Dobre ich popučíme, aby sme nemali žiadnu hrudku.
  2. Dáme ich do väčšej misky. V druhej miske vyšľaháme mixérom maslo, žĺtky a smotanu. Pridáme strúhaný syr, premiešame a na záver aj celkom vychladenú zemiakovú kašu. Ešte raz krátko mixérom šľaháme.
  3. Nakoniec už len zľahka vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  4. Takto pripravenú hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame na papierom vyložený plech.
  5. Pečieme na 220 stupňov cca 10 minút.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár