Zemiakové placky s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou

Recept Zemiakové placky s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiakové placky s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Vhodné na obed aj na večeru.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 kszemiaky
270 mlmlieko
270 ghladká múka
4 strúčikycesnak
3 ksvajce
1 lyžicakryštálový cukor
podľa potrebyolej
podľa chutisoľ
podľa chutijarná cibuľka
podľa chutipetržlen

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky nakrájame na malé kocky a v osolenej vode ich uvaríme do mäkka. Následne ich pretlačíme a pripravíme zemiakovú kašu.
  2. Pridáme cesnak, vajíčka, cukor, múku a teplé mlieko, 3 lyžice oleja. Osolíme podľa chuti. Dôkladne premiešame a pripravené cesto necháme odstáť cca 20 minút.
  3. Na horúcej panvici rozpálime olej a navrstvíme zemiakové cesto. Posypeme nakrájanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Smažíme z oboch strán do zlata. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť