Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou

Recept Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pred mnohými rokmi som túto baštu ochutnala v jednej reštaurácii a od tej doby je to moje najobľúbenejšie jedlo, ako by povedal náš Kubo. :D Hoci sa u nás mäso papá každý deň, dnes to bola výnimka. Cuketové zemiakové placky je super alternatíva, keď sa v záhrade urodí mnoho cukiet. Strúhajú sa aj so šupkou, aby boli krásne zelené. Ak však cuketu kúpim, tak ju najprv očistím. Nikdy neviete, čím boli striekané :) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

zemiaky
cuketa
hermelín
vajce
cibuľa
cesnak
údenina
majoránka
čierne korenie
soľ
rasca
polohrubá múka
masť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dávam približne pol napol surové, najemno nastrúhané zemiaky a nahrubo nastrúhanú cuketu aj so šupkou, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kúsok voňavej údeniny (na kocky), sušenú majoránku, mleté čierne korenie, drvenú rascu, soľ a polohrubú múku a masť na vyprážanie.
  2. Vymiešame klasické, nie príliš husté cesto. Lyžicou tvoríme v panvici menšie bramboráčky, do stredu každého z nich dáme prekrojené koliesko Hermelínu (dávam Sedlčanský, malý 80g, len naplocho rozpolíme, väčšie rozrežeme na polovicu a potom na plocho ešte na polovicu, vzniknú 4 polovičné kolieska), lyžicou navrstvíme hore a po stranách opäť trochu cesta a keď sú odspodu placky pečené, otočíme rýchlym pohybom na druhú stranu a dopekáme do farby.
  3. Pečieme zvoľna, aby sa syr vnútri pekne roztiekol.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť