NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiakové placky Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou
Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou
Recept Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   7.4.2021

Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou

Pred mnohými rokmi som túto baštu ochutnala v jednej reštaurácii a od tej doby je to moje najobľúbenejšie jedlo, ako by povedal náš Kubo. :D Hoci sa u nás mäso papá každý deň, dnes to bola výnimka. Cuketové zemiakové placky je super alternatíva, keď sa v záhrade urodí mnoho cukiet. Strúhajú sa aj so šupkou, aby boli krásne zelené. Ak však cuketu kúpim, tak ju najprv očistím. Nikdy neviete, čím boli striekané :) Autor: Danka

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
zemiaky
cuketa
hermelín
vajce
cibuľa
cesnak
údenina
majoránka
čierne korenie
soľ
rasca
polohrubá múka
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Dávam približne pol napol surové, najemno nastrúhané zemiaky a nahrubo nastrúhanú cuketu aj so šupkou, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kúsok voňavej údeniny (na kocky), sušenú majoránku, mleté čierne korenie, drvenú rascu, soľ a polohrubú múku a masť na vyprážanie.
  2. Vymiešame klasické, nie príliš husté cesto. Lyžicou tvoríme v panvici menšie bramboráčky, do stredu každého z nich dáme prekrojené koliesko Hermelínu (dávam Sedlčanský, malý 80g, len naplocho rozpolíme, väčšie rozrežeme na polovicu a potom na plocho ešte na polovicu, vzniknú 4 polovičné kolieska), lyžicou navrstvíme hore a po stranách opäť trochu cesta a keď sú odspodu placky pečené, otočíme rýchlym pohybom na druhú stranu a dopekáme do farby.
  3. Pečieme zvoľna, aby sa syr vnútri pekne roztiekol.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár