Zemiakové placky s cesnakom a majoránom

Recept Zemiakové placky s cesnakom a majoránom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Také niečo tradičné :) Niekedy je kuchyňa našich starých mám najlepšia. Ja nerobím zemiakové placky vo veľkom množstve oleja, smažíme ich v minime masti a tak nám chutia najviac. Nemusí byť chrumkavo vyprážané, stačí, keď sú krásne zlatisté a k tomu ešte pohár mlieka a naše bruška majú oslavu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 ksväčší zemiak
cca 1 a 1/2 hrnčekahladká múka
1 ksvajce
hlavičkacesnak
1 lyžicamajoránka
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka.
  2. Teplé ošúpeme, nastrúhame a pridáme, soľ, prelisovaný cesnak, majoránku, vajcia a múku.
  3. Zarobíme v nelepivé cesto, poprípade pridáme múku.
  4. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Na panvici zľahka potretej masťou pečieme placky.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť