Zemiakové lokše pečené v rúre

Recept Zemiakové lokše pečené v rúre

Pridal: NajLucka, 18.3.2021

Kategorie: Zemiakové placky, Zemiaky, Prílohy, Chuťovky, Pečivo, Lokše

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiakové lokše pečené v rúre. Nemusíte dlho stáť za sporákom a máte hneď hotové všetky naraz.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.3.2021

Kategorie: Zemiakové placky, Zemiaky, Prílohy, Chuťovky, Pečivo, Lokše

SUROVINY

5-6 ks (cca 450 g)zemiaky
1 ksvajce
100 ghladká múka
1 lyžicaolej
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
na potretievajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka - klasicky pripravíme zemiakovú kašu, ktorú dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko a hladkú múku. Na záver pridáme olej alebo masť a znovu prepracujeme.
  2. Na pracovnej doske z pripraveného cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré spracujeme na placku, preložíme ju na papierom vyložený plech, popicháme vidličkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 15 minút - záleží však na hrúbke a veľkosti placky.
  3. Jednoduché a chutné placky, ktoré môžete podávať ako prílohu alebo ako hlavný chod s omáčkou, dresingom alebo potreté maslom, prípadne na sladko - posypané makom, cukrom alebo tvarohom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť