Zemiakové lokše ako od babičky

Recept Zemiakové lokše ako od babičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Naše babičky, prababičky, pra-prababičky a pra-pra-pra... babičky moc dobre vedeli, čo je dobré... Piekli ich na rozžeravených kachliach, ale to neznamená, že zostaneme ochudobnení o túto dobrotu len z dôvodu, že máme doma moderné a ešte modernejšie elektrospotrebiče. :D :D :D Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

zemiak
hladká múka
soľ
na potieranierozpustené maslo alebo masť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ a hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako cesto na knedle, nemalo by sa lepiť.
  2. Ihneď rozdelíme na menšie dieliky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske tenké placky o veľkosti veľkej panvice (každý si musí prispôsobiť podľa možností) a pečieme na panvici nasucho z oboch strán.
  3. Okamih, kedy je placka z jednej strany upečená, poznáme podľa tvoriacich sa tmavých škvŕn.
  4. Placku otočíme, potrieme zľahka maslom a dopečieme aj z druhej strany. Touto stranou pretočíme hotovú placku na veľký tanier, opäť potrieme maslom a stočíme.
  5. Hotové placky podávam k hustým polievkam ako je gulášová alebo kapustová, miesto pečiva. Dajú sa samozrejme pojedať aj samotné, ale moje deti ich milujú napríklad potreté slivkovým lekvárom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť