Zemiakové lokše ako od babičky

Pridal: Danula Vašíčková, 15.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy, Lokše, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Naše babičky, prababičky, pra-prababičky a pra-pra-pra... babičky moc dobre vedeli, čo je dobré... Piekli ich na rozžeravených kachliach, ale to neznamená, že zostaneme ochudobnení o túto dobrotu len z dôvodu, že máme doma moderné a ešte modernejšie elektrospotrebiče. :D :D :D Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 15.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy, Lokše, Chuťovky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
zemiak
hladká múka
soľ
na potieranierozpustené maslo alebo masť
- Uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ a hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako cesto na knedle, nemalo by sa lepiť.
- Ihneď rozdelíme na menšie dieliky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske tenké placky o veľkosti veľkej panvice (každý si musí prispôsobiť podľa možností) a pečieme na panvici nasucho z oboch strán.
- Okamih, kedy je placka z jednej strany upečená, poznáme podľa tvoriacich sa tmavých škvŕn.
- Placku otočíme, potrieme zľahka maslom a dopečieme aj z druhej strany. Touto stranou pretočíme hotovú placku na veľký tanier, opäť potrieme maslom a stočíme.
- Hotové placky podávam k hustým polievkam ako je gulášová alebo kapustová, miesto pečiva. Dajú sa samozrejme pojedať aj samotné, ale moje deti ich milujú napríklad potreté slivkovým lekvárom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové lokše jako od babičky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Naleśniki ziemniaczane jak od babci.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fantastische Kartoffelpalatschinken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Burgonyás loksa.
KOMENTÁRE K RECEPTU