NajRecept.sk Prílohy Knedle Zemiaková knedľa Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
Recept Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   24.9.2020

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Tak som zistila, že už sme ich hróóózne dlho nemali... Recept som objavila v časopise, trochu som si ho upravila podľa svojej chute a vzniklo z toho toto chutné jedlo, ktoré sme spolu s rodinkou spapali asi za mikrosekundu. Milujem chrumkavú cibuľku navrchu, preto jej stále robím o niečo viac. Dobrú chuť. Autor: Danka

Suroviny
500 g
deň vopred v šupke varený zemiak (olúpať)
150 g
hrubá múka
50 g
pšeničná krupica
1 ks
vajce
1 lyžička
soľ
cca 400 g
údené mäso (ja mám pre tieto účely najradšej krkovičku bez kosti)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a na pracovnej ploche vypracujeme hladké nelepivé cesto (podľa potreby pridáme trochu múky, nie moc, aby neboli knedle príliš tvrdé).
  2. Vyvaľkáme veľkú šišku, rozkrájame na kolieska, trochu sploštíme plochou dlane, naplníme na kocky nakrájaným mäsom, ugúľame knedle a vhadzujeme do vriacej osolenej vody.
  3. Odo dna ich vareškou vždy nadvihneme, aby neprisadli ku dnu. Varíme asi 15-20 minút.
  4. Hotové vylovíme cedidlom a po miernom vychladnutí ľahko potrieme olejom, aby sa nezlepili. A na vrch cibuľka :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár