Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Pridal: Danula Vašíčková, 24.9.2020
Kategorie: Zemiaková knedľa, Knedle, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tak som zistila, že už sme ich hróóózne dlho nemali... Recept som objavila v časopise, trochu som si ho upravila podľa svojej chute a vzniklo z toho toto chutné jedlo, ktoré sme spolu s rodinkou spapali asi za mikrosekundu. Milujem chrumkavú cibuľku navrchu, preto jej stále robím o niečo viac. Dobrú chuť. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 24.9.2020
Kategorie: Zemiaková knedľa, Knedle, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
500 gdeň vopred v šupke varený zemiak (olúpať)
150 ghrubá múka
50 gpšeničná krupica
1 ksvajce
1 lyžičkasoľ
cca 400 gúdené mäso (ja mám pre tieto účely najradšej krkovičku bez kosti)
- Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a na pracovnej ploche vypracujeme hladké nelepivé cesto (podľa potreby pridáme trochu múky, nie moc, aby neboli knedle príliš tvrdé).
- Vyvaľkáme veľkú šišku, rozkrájame na kolieska, trochu sploštíme plochou dlane, naplníme na kocky nakrájaným mäsom, ugúľame knedle a vhadzujeme do vriacej osolenej vody.
- Odo dna ich vareškou vždy nadvihneme, aby neprisadli ku dnu. Varíme asi 15-20 minút.
- Hotové vylovíme cedidlom a po miernom vychladnutí ľahko potrieme olejom, aby sa nezlepili. A na vrch cibuľka :)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové knedlíky plněné uzeným masem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gefüllte Kartoffelknödel mit Kasseler an.
KOMENTÁRE K RECEPTU