Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Recept Zemiakové knedle plnené údeným mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak som zistila, že už sme ich hróóózne dlho nemali... Recept som objavila v časopise, trochu som si ho upravila podľa svojej chute a vzniklo z toho toto chutné jedlo, ktoré sme spolu s rodinkou spapali asi za mikrosekundu. Milujem chrumkavú cibuľku navrchu, preto jej stále robím o niečo viac. Dobrú chuť. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 gdeň vopred v šupke varený zemiak (olúpať)
150 ghrubá múka
50 gpšeničná krupica
1 ksvajce
1 lyžičkasoľ
cca 400 gúdené mäso (ja mám pre tieto účely najradšej krkovičku bez kosti)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a na pracovnej ploche vypracujeme hladké nelepivé cesto (podľa potreby pridáme trochu múky, nie moc, aby neboli knedle príliš tvrdé).
  2. Vyvaľkáme veľkú šišku, rozkrájame na kolieska, trochu sploštíme plochou dlane, naplníme na kocky nakrájaným mäsom, ugúľame knedle a vhadzujeme do vriacej osolenej vody.
  3. Odo dna ich vareškou vždy nadvihneme, aby neprisadli ku dnu. Varíme asi 15-20 minút.
  4. Hotové vylovíme cedidlom a po miernom vychladnutí ľahko potrieme olejom, aby sa nezlepili. A na vrch cibuľka :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť