Zemiakové bochníky plnené hubami

Recept Zemiakové bochníky plnené hubami

Pridal: Lacusin, 28.4.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiakové cesto, vynikajúca hubovo mrkvová plnka s cibuľkou. Ak vám zostala zemiaková kaša z predošlého dňa z obeda, určite ju nevyhadzujte. Kedysi sa z takej aj trojdňovej zemiakovej kaše pripravovali zemiakové placky a boli veľmi chutné, ale nielen kedysi ... ešte aj dnes to takto robievajú, pretože nás to naučili babičky :) Vyskúšajte pripraviť plnené zemiakové bochníčky s hubami, mrkvou a cibuľkou. S kyslou smotanou je to vynikajúca dobrota. Samozrejme naplniť môžete aj inými suroviny, ako kto chce. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 28.4.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy

SUROVINY

550 ghladká múka
250 mlteplá voda
5 kszemiaky
1 lyžicakryštálový cukor
štipkasoľ
na vyprážanieolej
250 ghuby
4 kscibuľa
1 ksmrkva
1 lyžičkasušené droždie
50 gmaslo
na potretievajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich scedíme, očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Do veľkej misky dáme teplú vodu, pridáme droždie, cukor, soľ a dobre premiešame. Pridáme teplé zemiaky a zmäknuté maslo. Všetko dôkladne premiešame a spracujeme hmotu, do ktorej postupne pridávame múku. Hotové cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu.
  3. Kým cesto odpočíva, pripravíme si plnku. Cibuľu nasekáme nadrobno, huby na plátky a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Takto nakrájané suroviny orestujeme na troške oleja a necháme mierne vychladnúť.
  4. Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrubší plát. Na kraj navrstvíme plnku, cesto preložíme, odkrojíme a nakrájame na kúsky o šírke cca 5-7 cm. Ukladáme na papierom vyložený plech.
  5. Pred pečením bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov. Pečieme cca 20 minút.
  6. Podávame napríklad s kyslou smotanou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť