Zemiaková roláda so šunkou a syrom

Recept Zemiaková roláda so šunkou a syrom

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Recept Zemiaková roláda so šunkou a syrom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Super nápad na rýchlu večeru. Cesto zo zemiakov, vnútri šunka a syr. Do plnky môžete pridať ľubovoľnú surovinu, ktorá vám najviac chutí, napríklad kukuricu, klobásku, nivu,...

FOTKA OD VÁS
Recept Zemiaková roláda so šunkou a syrom

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 gzemiak
1 ksvajce
200 ghladká múka
30 gmaslo
50 gparmezán
šunka
plátkový syr
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka a potom pripravíme klasickú zemiakovú kašu (ak vám zvýšila zemiaková kaša z predošlého dňa, pokojne môžete použiť aj tú). Pridáme maslo, soľ, korenie, parmezán a dôkladne premiešame.
  2. Pridáme vajíčko, hladkú múku a spracujeme hladké, mäkké a nelepivé cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať 1 hodinu. Ak ste mali zemiakovú kašu z predošlého dňa, nemusíte nechávať v chladničke, ale môžete rovno vyvaľkať na pracovnej doske (môžete si pomôcť papierom na pečenie, do ktorého vložíme zemiakové cesto). Do stredu uložíme šunku a syr a opatrne zrolujeme (znovu si pomôžeme papierom na pečenie).
  3. Uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25-30 minút. Upečenú roládu necháme vychladnúť a podávame. Najlepšia je studená, ale môžeme podávať aj teplú.

* Hmotnosť múky je orientačná, treba odhadnúť správnu hmotnosť, pretože každé zemiaky sú iné - jedny sú menej vodnaté ako druhé. Pridávajte podľa potreby, aby ste dostali mäkké nelepivé cesto, s ktorým sa ľahko pracuje.

Zdroj: Giallozafferano

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť