Zemiaková roláda so šunkou a syrom
Super nápad na rýchlu večeru. Cesto zo zemiakov, vnútri šunka a syr. Do plnky môžete pridať ľubovoľnú surovinu, ktorá vám najviac chutí, napríklad kukuricu, klobásku, nivu,...
Pridal: NajLucka, 24.11.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
500 gzemiak
1 ksvajce
200 ghladká múka
30 gmaslo
50 gparmezán
šunka
plátkový syr
soľ
korenie
- Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka a potom pripravíme klasickú zemiakovú kašu (ak vám zvýšila zemiaková kaša z predošlého dňa, pokojne môžete použiť aj tú). Pridáme maslo, soľ, korenie, parmezán a dôkladne premiešame.
- Pridáme vajíčko, hladkú múku a spracujeme hladké, mäkké a nelepivé cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať 1 hodinu. Ak ste mali zemiakovú kašu z predošlého dňa, nemusíte nechávať v chladničke, ale môžete rovno vyvaľkať na pracovnej doske (môžete si pomôcť papierom na pečenie, do ktorého vložíme zemiakové cesto). Do stredu uložíme šunku a syr a opatrne zrolujeme (znovu si pomôžeme papierom na pečenie).
- Uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25-30 minút. Upečenú roládu necháme vychladnúť a podávame. Najlepšia je studená, ale môžeme podávať aj teplú.
* Hmotnosť múky je orientačná, treba odhadnúť správnu hmotnosť, pretože každé zemiaky sú iné - jedny sú menej vodnaté ako druhé. Pridávajte podľa potreby, aby ste dostali mäkké nelepivé cesto, s ktorým sa ľahko pracuje.
Zdroj: Giallozafferano
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborová roláda se šunkou a sýrem.
KOMENTÁRE K RECEPTU