Zemiaková buchta

Recept Zemiaková buchta

Pridal: Lacusin, 13.3.2021

Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes na obed bola zemiaková buchta. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 13.3.2021

Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Chuťovky

SUROVINY

380 ghrubá múka
20 gdroždie
380 mlmlieko
štipkacukor
250 gzemiak
1 ksvajce
1 lyžicamajoránka
6 strúčikovcesnak
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
2 ksšpekáčik
2 lyžice na vymasteniemasť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko ohrejeme na teplotu, kedy v ňom ešte udržíme prst. Rozdrobíme doň droždie, pridáme cukor a lyžicu múky. Zamiešame a necháme vzísť kvások.
  2. Do kvásku pridáme múku, najemno nastrúhané zemiaky, vajce, majoránku, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a pokrájané špekáčiky.
  3. Necháme 1 hodinu vykysnúť.
  4. Na plech dáme masť a plech vložíme rozohriať do rúry. Po nahriatí vlejeme na plech cesto a dáme piecť na 180° C asi pol hodiny (dozlatista).

Zdroj: Mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť