Zelerové karbonátky bez smaženia

Recept Zelerové karbonátky bez smaženia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy je vhodné odľahčiť náš žalúdok od mäsa. Ak máme vegetariánske hlavné jedlo, zvyknem pripravovať placky z rôznej zeleniny, napríklad z karfiolu, z brokolice, z mrkvy alebo zo zeleru, či šošovice. S cibuľkou alebo s cesnakom a niekedy do placiek pridám aj natrhané kuracie mäso (zvyčajne pridávam vtedy, keď som varila kurací vývar z kostí - kosti oberiem a prihodím mäsko), ale vôbec tam nechýba. Autor: Morjana

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 gzeler
hrsťvarené kuracie mäso alebo tofu
1 kscibuľa
1 ksvajce
podľa chutimajoránka
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
trochutmavá ražná múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 400 g zeleru nastrúhame (pridáme, ak chceme, na rezance nakrájané kuracie mäsko alebo tofu).
  2. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu (dve menšie), pridáme 1 vajíčko, majoránku, soľ a korenie a zaprášime trochou chlebovej tmavej ražnej múky.
  3. Vypracujeme dohromady, vytvoríme karbonátky, kladieme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 150 C cca 30 minút.
  4. Príloha zemiaková kaša, pučené zemiačiky s cibuľkou. Super teplá večera alebo obedík, ale luxusné aj len tak za studena! ODPORÚČAM!!!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť