NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zelerové karbonátky bez smaženia
Zelerové karbonátky bez smaženia
Recept Zelerové karbonátky bez smaženia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Morjana Morjana    ·   25.10.2020

Zelerové karbonátky bez smaženia

Niekedy je vhodné odľahčiť náš žalúdok od mäsa. Ak máme vegetariánske hlavné jedlo, zvyknem pripravovať placky z rôznej zeleniny, napríklad z karfiolu, z brokolice, z mrkvy alebo zo zeleru, či šošovice. S cibuľkou alebo s cesnakom a niekedy do placiek pridám aj natrhané kuracie mäso (zvyčajne pridávam vtedy, keď som varila kurací vývar z kostí - kosti oberiem a prihodím mäsko), ale vôbec tam nechýba. Autor: Morjana

Suroviny
400 g
zeler
hrsť
varené kuracie mäso alebo tofu
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
podľa chuti
majoránka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
trochu
tmavá ražná múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 400 g zeleru nastrúhame (pridáme, ak chceme, na rezance nakrájané kuracie mäsko alebo tofu).
  2. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu (dve menšie), pridáme 1 vajíčko, majoránku, soľ a korenie a zaprášime trochou chlebovej tmavej ražnej múky.
  3. Vypracujeme dohromady, vytvoríme karbonátky, kladieme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 150 C cca 30 minút.
  4. Príloha zemiaková kaša, pučené zemiačiky s cibuľkou. Super teplá večera alebo obedík, ale luxusné aj len tak za studena! ODPORÚČAM!!!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár