Zelený Shrek

Recept Zelený Shrek
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Originálný zákusok s názvom Shrek je trošku časovo náročnejší, ale pritom úplne jednoduchý na prípravu. Rada pracujem so želatínou, je to pre mňa stále výzva, či koláčik poriadne stuhne. Ale pretože už so želatínou skúsenosti mám, tak to bola celkom hračka. Určite vyskúšajte, zákusok je veľmi svieži a vôbec nie je presladený, aj keď sa vo vnútri skrývajú sladké piškóty v čokoláde. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
5 lyžíckryštálový cukor
4 kvapkycitrónová aróma
2 lyžiceslnečnicový olej
5 lyžíchladká múka
2 lyžicekukuričný škrob
1 lyžičkaprášok do pečiva
maslo na vymastenie plechu
strúhanka na vysypanie plechu

Krém I.:

3 bal.smotanový puding
2 bal.PiM 's čoko piškóty
900 mlnápoj Kubík (banán-kiwi)

KrémII.:

400 mlsmotana na šľahanie
1 ksželatína s príchuťou kiwi

Poleva:

1 ksželatína s príchuťou kiwi
800 mlhorúca voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie (35 x 25 cm), ktorý natrieme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vajíčka si s cukrom a citrónovou arómou vyšľaháme do peny. Pridáme olej a ako posledné pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Vylejeme do pripraveného plechu a pečieme približne 20 - 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Krém I.: 1,5 hrnčeka nápoja Kubík si oddelíme a vo zvyšnom si uvaríme puding. Ešte horúci ho nalejeme na upečený a vychladnutý korpus. Poukladáme čoko piškóty.
  4. Krém II.: V 1,5 hrnčeku Kubíka si rozpustíme želatínu. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a keď máme vychladnutú želatínu, po častiach ju vmiešame ku šľahačke. Navrstvíme na čoko sušienky a dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  5. Želatínu si rozpustíme v 800 ml horúcej vody a necháme mierne vychladnúť. Nalejeme na stuhnutú šľahačku a znova dáme chladiť na minimálne 2 hodiny.
  6. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť