NajRecept.sk Dezerty Koláče Zelený Shrek
Zelený Shrek
Recept Zelený Shrek
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   16.10.2014

Zelený Shrek

Originálný zákusok s názvom Shrek je trošku časovo náročnejší, ale pritom úplne jednoduchý na prípravu. Rada pracujem so želatínou, je to pre mňa stále výzva, či koláčik poriadne stuhne. Ale pretože už so želatínou skúsenosti mám, tak to bola celkom hračka. Určite vyskúšajte, zákusok je veľmi svieži a vôbec nie je presladený, aj keď sa vo vnútri skrývajú sladké piškóty v čokoláde. Autor: Petra

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
5 lyžíc
kryštálový cukor
4 kvapky
citrónová aróma
2 lyžice
slnečnicový olej
5 lyžíc
hladká múka
2 lyžice
kukuričný škrob
1 lyžička
prášok do pečiva
maslo na vymastenie plechu
strúhanka na vysypanie plechu

Krém I.:

3 bal.
smotanový puding
2 bal.
PiM 's čoko piškóty
900 ml
nápoj Kubík (banán-kiwi)

KrémII.:

400 ml
smotana na šľahanie
1 ks
želatína s príchuťou kiwi

Poleva:

1 ks
želatína s príchuťou kiwi
800 ml
horúca voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech na pečenie (35 x 25 cm), ktorý natrieme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vajíčka si s cukrom a citrónovou arómou vyšľaháme do peny. Pridáme olej a ako posledné pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Vylejeme do pripraveného plechu a pečieme približne 20 - 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Krém I.: 1,5 hrnčeka nápoja Kubík si oddelíme a vo zvyšnom si uvaríme puding. Ešte horúci ho nalejeme na upečený a vychladnutý korpus. Poukladáme čoko piškóty.
  4. Krém II.: V 1,5 hrnčeku Kubíka si rozpustíme želatínu. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a keď máme vychladnutú želatínu, po častiach ju vmiešame ku šľahačke. Navrstvíme na čoko sušienky a dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  5. Želatínu si rozpustíme v 800 ml horúcej vody a necháme mierne vychladnúť. Nalejeme na stuhnutú šľahačku a znova dáme chladiť na minimálne 2 hodiny.
  6. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár