Zeleninový vývar (polievka)

Recept Zeleninový vývar (polievka)
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo môže byť zlé na zeleninovej polievke. Niekde na internete som čítala, že ak niekto varí zeleninovú polievku, tak nevie, čo je dobré. Tak som sa zamyslela nad výrokom tohto pána, že som až na tú zeleninovú polievku dostala chuť. Mrkva, zeler, cibuľa, pór, samé zdravé suroviny, ktoré po vyvarení pustia fantastickú chuť. Niekedy do polievky robím aj krupicové halušky (detská krupica, vajíčko, soľ a voda, to len zamiešam a lyžicou hádžem do polievky menšie halušky). Autor: HeMiShEk

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 ksmrkva
4 ksstopka zeleru
2 ks cibule
kúsokpór
3 ksbobkový list
15 guličiekčierne korenie
10 guličieknové korenie
kúsokzelený petržlen (nemusí byť)
podľa chutisoľ
podľa chutivoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mrkvu očistíme a prepolíme. To isté urobíme so zelerom. Cibuľu ošúpeme a prekrojíme napoly. Ukrojíme si cca 10 cm póru.
  2. Všetko dáme do hrnca a pridáme bobkový list, nové korenie a korenie. Všetko osolíme a zalejeme vodou. Pridáme kúsok petržlenu. Dáme variť a varíme do zmäknutia zeleniny.
  3. Potom vývar scedíme a zeleninu nakrájame a vrátime späť. Ďalej vývar môžeme použiť ako základ na polievku či na iný pokrm.
  4. Je výborný a rýchly. Prajem dobrú chuť. =)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť