Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny

Recept Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok sa cukety zarodilo naozaj veľa. Určite hľadáte nové recepty, ktoré sa objavia na vašom stole. Zeleninové fašírky sú super voľba. Samozrejme môžete pridať aj mäso, ja som mäso tentokrát vynechala a boli fantastické. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Potrebujeme:

600 gcuketa
1 ksmrkva
2 kszemiak
podľa chutijarná cibuľka
2 ksvajce
2 strúčikycesnak
2 lyžicadetská krupica
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

Na omáčku:

60 gmajonéza
60 gkyslá smotana
2 strúčikycesnak
podľa chutikôpor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z cukety odstránime konce, ošúpeme. Rozkrojíme na polovicu a odstránime semiačka. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú cuketu vložíme do cedidla, osolíme, premiešame a necháme 15 minút pôsobiť.
  2. Mrkvu a zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Z nastrúhaných zemiakov a cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme ich do čistej misy. Potom pridáme mrkvu.
  3. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme ich do misy so zeleninou. Potom pridáme na malé krúžky nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak. Špachtľou premiešame.
  4. Ďalej pridáme krupicu, soľ, korenie a premiešame.
    Zmes necháme 15 minút odstáť, aby krupica napučala.
  5. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na tvrdú podložku. Fašírky smažíme na oleji 2 minúty z oboch strán. Potom ich vložíme do zapekacej misy a dáme piecť do rúry na 20 minút pri teplote 150°C.
  6. Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme majonézu, smotanu, cesnak, kôpor. Lyžicou premiešame.
  7. Lahodné zeleninové fašírky servírujeme so sviežou omáčkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť