NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Karbonátky Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny
Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny
Recept Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   15.7.2022

Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny

Tento rok sa cukety zarodilo naozaj veľa. Určite hľadáte nové recepty, ktoré sa objavia na vašom stole. Zeleninové fašírky sú super voľba. Samozrejme môžete pridať aj mäso, ja som mäso tentokrát vynechala a boli fantastické. Autor: Jaja

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Potrebujeme:

600 g
cuketa
1 ks
mrkva
2 ks
zemiak
podľa chuti
jarná cibuľka
2 ks
vajce
2 strúčiky
cesnak
2 lyžica
detská krupica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie

Na omáčku:

60 g
majonéza
60 g
kyslá smotana
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
kôpor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z cukety odstránime konce, ošúpeme. Rozkrojíme na polovicu a odstránime semiačka. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú cuketu vložíme do cedidla, osolíme, premiešame a necháme 15 minút pôsobiť.
  2. Mrkvu a zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Z nastrúhaných zemiakov a cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme ich do čistej misy. Potom pridáme mrkvu.
  3. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme ich do misy so zeleninou. Potom pridáme na malé krúžky nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak. Špachtľou premiešame.
  4. Ďalej pridáme krupicu, soľ, korenie a premiešame.
    Zmes necháme 15 minút odstáť, aby krupica napučala.
  5. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na tvrdú podložku. Fašírky smažíme na oleji 2 minúty z oboch strán. Potom ich vložíme do zapekacej misy a dáme piecť do rúry na 20 minút pri teplote 150°C.
  6. Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme majonézu, smotanu, cesnak, kôpor. Lyžicou premiešame.
  7. Lahodné zeleninové fašírky servírujeme so sviežou omáčkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár