Želatínové veľkonočné vajíčka

Recept Želatínové veľkonočné vajíčka

Pridal: adkas, 14.3.2021

Kategorie: Chuťovky, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dávno som chcela vyskúšať tieto želatínové vajíčka. Veľmi dobre vyzerajú a chuťovo musím povedať, že boli výborné. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 14.3.2021

Kategorie: Chuťovky, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

SUROVINY

300 mluhorková šťava
100 mlvoda
3 lyžičkyželatína v prášku
1 lyžičkakryštálový cukor
soľ
šunka
zelenina
vajce
nakladaná kapia
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka na širšom konci naklepeme a snažíme sa dostať z nich von ich obsah. Dobre opláchneme teplou vodou a necháme osušiť. Želatínu dáme napučať vo vode a uhorkovej šťave s cukrom a soľou. Ohrejeme, aby sa rozpustila a necháme mierne vychladnúť. Je treba stále prečítať návod na obale, každá želatína je iná, preto pomer vody alebo šťavy treba prispôsobiť konkrétnej želatíne.
  2. Kapiu, šunku pokrájame na drobné kúsky.
  3. Môžeme vrstviť cez malú dierku do škrupiny od vajíčka tak, ako chceme, aby vyzerali. Po každej vrstve zalejeme 2-3 lyžičkami želatínovej hmoty a nakoniec vajíčka položíme do pohárov alebo do formy na vajíčka, v ktorej kupujete vajíčka z obchodu a šup do chladničky.
  4. Ak sa vám nechce plniť vajíčkové škrupiny, môžete použiť aj formičky.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť