Zdravšia verzia kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémom

Recept Zdravšia verzia kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémom

Pridal: Karambola, 24.10.2020

Kategorie: Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Po sviatkoch je potrebné obmedziť sladkosti a tučné jedlá, preto siaham po zdravších receptoch. Tento zákusok je vynikajúci. Plný krémovej šľahačky a chutných mandlí. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 24.10.2020

Kategorie: Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 gmleté mandle
80 gmaslo
3 ksvajce
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 lyžicekakao
2 lyžicemed (alebo podľa chuti)
2 lyžicemlieko

Krém:

300 gsmotana na šľahanie
1 bal.stužovač
1 lyžicamed (alebo podľa chuti)
2 lyžičkavanilková aróma

Vrch:

30 gmaslo
80 gmleté mandle
1/2 lyžičkyškorica
1 lyžicakakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Použijeme formu s veľkosťou 24x24 cm. Ja na dno dávam papier na pečenie, ale pokojne môžete dno vymazať tukom. Mleté mandle, maslo izbovej teploty, vajíčka, prášok do pečiva, kakao a med zmiešame v miske. Na záver pridáme 2 lyžice mlieka a znova premiešame.
  2. Hmotu navrstvíme do formy, poriadne utlačíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 25-30 minút.
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. Smotanu osladíme medom, pridáme vanilku a stužovač.
  4. Vyšľaháme hustú šľahačku, ktorú navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto.
  5. Vrch posypeme posýpkou, ktorú pripravíme veľmi jednoducho, a to tak, že zmiešame všetky potrebné suroviny.
  6. Pripravený koláč dáme stuhnúť do chladničky na 4-6 hodín.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť