NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zdravší pečený obaľovaný karfiol
Zdravší pečený obaľovaný karfiol
Recept Zdravší pečený obaľovaný karfiol
Karambola Karambola    ·   23.6.2021

Zdravší pečený obaľovaný karfiol

Dnes som vymyslela k obedu zdravší variant karfiolu. Trojobal klasický - hladká múka, rozšľahané vajíčka a strúhanka. Obaľovala som 2x, aby som mala hrubší obal. Klasické vyprážanie v rozpálenom oleji som vymenila za pečenie v rúre. Karfiol dať na papierom vyložený plech, jemne som ho postriekala olivovým olejom a piekla som na 200 stupňov dozlatista. Krásne chrumká pod zubami a pretože karfiol milujem na rôzne spôsoby, toto bola topka. K tomu varené zemiaky s opraženou cibuľkou na masle. Autor: Karambola

Suroviny
karfiol
soľ
korenie
olivový olej
hladká múka
vajce
strúhanka
ako príloha
zemiak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozdelíme na menšie ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode do mäkka.
  2. Potom ho klasickým spôsobom obalíme v trojobale - najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ak chcete mať obal hrubší, obaľte viackrát vo vajíčku a v strúhanke.
  3. Takto obalený karfiol ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista.
  4. Ako prílohu som podávala uvarené zemiaky, do ktorých som pridala na masle opraženú cibuľku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár