Zdravší pečený obaľovaný karfiol
Dnes som vymyslela k obedu zdravší variant karfiolu. Trojobal klasický - hladká múka, rozšľahané vajíčka a strúhanka. Obaľovala som 2x, aby som mala hrubší obal. Klasické vyprážanie v rozpálenom oleji som vymenila za pečenie v rúre. Karfiol dať na papierom vyložený plech, jemne som ho postriekala olivovým olejom a piekla som na 200 stupňov dozlatista. Krásne chrumká pod zubami a pretože karfiol milujem na rôzne spôsoby, toto bola topka. K tomu varené zemiaky s opraženou cibuľkou na masle. Autor: Karambola
Pridal: Karambola, 23.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
karfiol
soľ
korenie
olivový olej
hladká múka
vajce
strúhanka
ako prílohazemiak
- Karfiol rozdelíme na menšie ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode do mäkka.
- Potom ho klasickým spôsobom obalíme v trojobale - najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ak chcete mať obal hrubší, obaľte viackrát vo vajíčku a v strúhanke.
- Takto obalený karfiol ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista.
- Ako prílohu som podávala uvarené zemiaky, do ktorých som pridala na masle opraženú cibuľku.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zdravější pečený obalovaný květák.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gebackener Blumenkohl aus dem Ofen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Egészségesebb sült karfiol.
KOMENTÁRE K RECEPTU