Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč

Pridal: NajLucka, 25.10.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky, Čokoládová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento koláč dá trochu viac práce, ale ten pôžitok potom na jazyku stojí za to. Autor: Pepe
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 25.10.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky, Čokoládová torta
SUROVINY
350 gkvalitná horká čokoláda
250 gmaslo
1 ksjablko
200 gcelozrnná špaldová múka hladká
170 gmed
500 gtvaroh mäkký
100 gkyslá smotana
6 ksvajce
1 bal.prášok z vínneho kameňa
500 mlsmotana na šľahanie
1/2 bal.Agar
300 gvykôstkované čerešne
- Do vychladnutej roztopenej čokolády s maslom pridáme nastrúhané jablko, 100 g medu a postupne zašľaháme 4 vajcia.
- Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom z vínneho kameňa.
- Na tvarohovú časť vyšľaháme 2 vajcia, tvaroh, kyslú smotanu a 50 g medu.
- Tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou.
Vylejeme 1/3 čokoládovej časti, potom 1/2 tvarohovej, čerešne, opäť čokoládovú 2/3, tvarohovú 2/2, čerešne a nakoniec čokoládovú 3/3. - Pečieme cca 1 hodinu pri 170 stupňoch.
Tortu vychladíme a na vrch vylejeme mliečnu želatínovú vrstvu, ktorú pripravíme zo smotany a agaru.
Pepemu ďakujeme za povolenie k zdieľaniu :)
Zdroj: Kuchár Pepe
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zdravější čokoládově-tvarohový dort.
KOMENTÁRE K RECEPTU