Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč

Recept Zdravší čokoládovo-tvarohový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláč dá trochu viac práce, ale ten pôžitok potom na jazyku stojí za to. Autor: Pepe

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

350 gkvalitná horká čokoláda
250 gmaslo
1 ksjablko
200 gcelozrnná špaldová múka hladká
170 gmed
500 gtvaroh mäkký
100 gkyslá smotana
6 ksvajce
1 bal.prášok z vínneho kameňa
500 mlsmotana na šľahanie
1/2 bal.Agar
300 gvykôstkované čerešne

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vychladnutej roztopenej čokolády s maslom pridáme nastrúhané jablko, 100 g medu a postupne zašľaháme 4 vajcia.
  2. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom z vínneho kameňa.
  3. Na tvarohovú časť vyšľaháme 2 vajcia, tvaroh, kyslú smotanu a 50 g medu.
  4. Tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou.
    Vylejeme 1/3 čokoládovej časti, potom 1/2 tvarohovej, čerešne, opäť čokoládovú 2/3, tvarohovú 2/2, čerešne a nakoniec čokoládovú 3/3.
  5. Pečieme cca 1 hodinu pri 170 stupňoch.
    Tortu vychladíme a na vrch vylejeme mliečnu želatínovú vrstvu, ktorú pripravíme zo smotany a agaru.

Pepemu ďakujeme za povolenie k zdieľaniu :)

Zdroj: Kuchár Pepe

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť