Zdravé, domáce cukríky plné vitamínov

Recept Zdravé, domáce cukríky plné vitamínov
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Väčšina rodičov je veľmi zaneprázdnená v dnešnom uponáhľanom svete, preto hľadajú rôzne alternatívy v oblasti gastronómie, ako sebe uľahčiť prípravu a deťom dať jesť také jedlo, ktoré je chutné a, hlavne, zdravé!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1,5 hrnčekaovocná alebo zeleninová šťava
4 lyžiceželatína
2-4 lyžicemed
1/2 lyžičkyvanilkový extrakt
1 lyžicavitamín C/práškový horčík/práškové probiotiká/alebo iné vitamíny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ

Väčšina rodičov je veľmi zaneprázdnená v dnešnom uponáhľanom svete, preto hľadajú rôzne alternatívy v oblasti gastronómie, ako sebe uľahčiť prípravu a deťom dať jesť také jedlo, ktoré je chutné a, hlavne, zdravé! Deti nemajú moc radi čerstvú zeleninu a ovocie, ktoré je plné vitamínov, minerálov a ďalších živín, preto je treba pre nich vymyslieť niečo nové a zaujímavé. Kreatívne gumené, resp. želatínové cukríky sú tá správna voľba. Želatína je zdrojom kolagénu v potravinách, pôsobí protizápalovo, zlepšuje trávenie a podporuje zdravie kože, vlasov, nechtov. Keď pripravíte deťom takto spracovanú variantu ovocia a zeleniny, môžete si byť istí, že budú chcieť tento skvelý nápad opakovať.

  1. Ovocnú alebo zeleninovú šťavu si nalejeme do menšej panvice. Pridáme želatínu a necháme ju chvíľu napučať. Poriadne premiešame.
  2. Obsah panvice zohrejeme na miernom plameni, ale dbáme na to, aby sa to nevarilo. Zahrievame preto, aby sme dostali hladkú hmotu, ktorá nebude obsahovať žiadne hrudky.
  3. V mede si rozšľaháme extrakt (nie pri zeleninovej šľave) a ostatné prísady - vitamíny, ktoré sme si vybrali (ak však pridávate práškové probiotiká, je nutné, aby ste počkali, kým hmota vychladne - aby nedošlo k umŕtveniu dobrých baktérií).
  4. Med s ostatnými surovinami primiešame do hladkej hmoty a takto pripravenú masu nalejeme do formy. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Stuhnuté vyberieme, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!

Tipy - aby ste dostali rôzne farby, použite nasledujúce suroviny:

červená - červená repa, jahody, mrkva, maliny,...
oranžová - mrkva, pomaranč, zázvor, mango džús,...
žltá - žltá paprika, žltá repa, hruška, jablko, citrónová šťava (nepoužívajte však ananásovú šťavu - želatína nebude tuhá, pretože ananás obsahuje enzým bromelín)
zelená - kel, kivi, uhorka, zelené jablko, zelené hrozno,...
fialová - červená kapusta, černice, čučoriedky, červené hrozno,...

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť