Zdravé, domáce cukríky plné vitamínov

Pridal: NajLucka, 26.10.2020
Kategorie: Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Jahody, Podľa ovocia, Maliny
Nahraj fotku a pochváľ sa
Väčšina rodičov je veľmi zaneprázdnená v dnešnom uponáhľanom svete, preto hľadajú rôzne alternatívy v oblasti gastronómie, ako sebe uľahčiť prípravu a deťom dať jesť také jedlo, ktoré je chutné a, hlavne, zdravé!
Pridal: NajLucka, 26.10.2020
Kategorie: Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Jahody, Podľa ovocia, Maliny
SUROVINY
Väčšina rodičov je veľmi zaneprázdnená v dnešnom uponáhľanom svete, preto hľadajú rôzne alternatívy v oblasti gastronómie, ako sebe uľahčiť prípravu a deťom dať jesť také jedlo, ktoré je chutné a, hlavne, zdravé! Deti nemajú moc radi čerstvú zeleninu a ovocie, ktoré je plné vitamínov, minerálov a ďalších živín, preto je treba pre nich vymyslieť niečo nové a zaujímavé. Kreatívne gumené, resp. želatínové cukríky sú tá správna voľba. Želatína je zdrojom kolagénu v potravinách, pôsobí protizápalovo, zlepšuje trávenie a podporuje zdravie kože, vlasov, nechtov. Keď pripravíte deťom takto spracovanú variantu ovocia a zeleniny, môžete si byť istí, že budú chcieť tento skvelý nápad opakovať.
- Ovocnú alebo zeleninovú šťavu si nalejeme do menšej panvice. Pridáme želatínu a necháme ju chvíľu napučať. Poriadne premiešame.
- Obsah panvice zohrejeme na miernom plameni, ale dbáme na to, aby sa to nevarilo. Zahrievame preto, aby sme dostali hladkú hmotu, ktorá nebude obsahovať žiadne hrudky.
- V mede si rozšľaháme extrakt (nie pri zeleninovej šľave) a ostatné prísady - vitamíny, ktoré sme si vybrali (ak však pridávate práškové probiotiká, je nutné, aby ste počkali, kým hmota vychladne - aby nedošlo k umŕtveniu dobrých baktérií).
Tipy - aby ste dostali rôzne farby, použite nasledujúce suroviny:
červená - červená repa, jahody, mrkva, maliny,...
oranžová - mrkva, pomaranč, zázvor, mango džús,...
žltá - žltá paprika, žltá repa, hruška, jablko, citrónová šťava (nepoužívajte však ananásovú šťavu - želatína nebude tuhá, pretože ananás obsahuje enzým bromelín)
zelená - kel, kivi, uhorka, zelené jablko, zelené hrozno,...
fialová - červená kapusta, černice, čučoriedky, červené hrozno,...