Zdobené medovníčky hneď mäkké

Pridal: Danula Vašíčková, 12.10.2020
Kategorie: Medovníky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Odo dneška až do Štedrého dňa má náš drobček pravdepodobne o mlsoty postarané. Miluje perníčky, sám si ich hromadu nazdobil, sám si ich naskladal do krabičiek a sám si ich tiež deň čo deň plánuje dávkovať. A tieto majú tú výhodu, že ak dodržíte čas pečenia a dobre ich uskladníte, nielen, že sú hneď mäkké, ale ani nestvrdnú. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 12.10.2020
Kategorie: Medovníky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
500 ghladká múka
200 gcelozrnná ražná múka
200 gpráškový cukor
125 gzmäknuté maslo
125 gtekutý med
3 ksvajce
1 lyžicajedlá sóda
1 lyžicaškorica
1 lyžicaperníkové korenie
1 lyžicakakao
na potretievajce
- Spracovať nelepivé cesto a v igelite strčiť do chladničky, najlepšie cez noc.
- Rozváľať na hrúbku 0,5 cm (vyvaľkať cez potravinársku fóliu), vykrájať potrebné tvary a tie piecť na plechu s papierom na pečenie 8 minút na 160 stupňov.
- Ešte horúce zľahka potrieť rozšľahaným vajcom, krásne sa potom lesknú. Sú ihneď mäkké a podľa autorky receptu vraj netvrdnú, ale nesmú sa prepiecť, to sú potom tvrdé všetky medovníčky bez rozdielu, či už použijete akýkoľvek recept.
- Tento rok som na zdobenie kúpila už hotové tubičky s farebnými polevami od Dr.Oetkera, aby sa malý vybláznil.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zdobené perníčky hned měkké.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Lebkuchen – direkt nach dem Backen weich an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rögtön puha mézeskalács.
KOMENTÁRE K RECEPTU