Zdobené medovníčky hneď mäkké

Recept Zdobené medovníčky hneď mäkké
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Odo dneška až do Štedrého dňa má náš drobček pravdepodobne o mlsoty postarané. Miluje perníčky, sám si ich hromadu nazdobil, sám si ich naskladal do krabičiek a sám si ich tiež deň čo deň plánuje dávkovať. A tieto majú tú výhodu, že ak dodržíte čas pečenia a dobre ich uskladníte, nielen, že sú hneď mäkké, ale ani nestvrdnú. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
200 gcelozrnná ražná múka
200 gpráškový cukor
125 gzmäknuté maslo
125 gtekutý med
3 ksvajce
1 lyžicajedlá sóda
1 lyžicaškorica
1 lyžicaperníkové korenie
1 lyžicakakao
na potretievajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Spracovať nelepivé cesto a v igelite strčiť do chladničky, najlepšie cez noc.
  2. Rozváľať na hrúbku 0,5 cm (vyvaľkať cez potravinársku fóliu), vykrájať potrebné tvary a tie piecť na plechu s papierom na pečenie 8 minút na 160 stupňov.
  3. Ešte horúce zľahka potrieť rozšľahaným vajcom, krásne sa potom lesknú. Sú ihneď mäkké a podľa autorky receptu vraj netvrdnú, ale nesmú sa prepiecť, to sú potom tvrdé všetky medovníčky bez rozdielu, či už použijete akýkoľvek recept.
  4. Tento rok som na zdobenie kúpila už hotové tubičky s farebnými polevami od Dr.Oetkera, aby sa malý vybláznil.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť