Zázvorové vianočné perníčky s chuťou škorice

Recept Zázvorové vianočné perníčky s chuťou škorice
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné perníčky so škoricou a zázvorom. Tradičné vianočné pečivo, ktoré na sviatočnom stole nesmie chýbať. Z hviezdičiek si môžete postaviť aj stromček.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

230 gmaslo
80 gpráškový cukor
200 mlmed
1 ksvajce
450 ghladká múka
100 mlkakao
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkaškorica
1 lyžičkakardamóm
1 lyžicana jemno nastrúhaný zázvor (alebo sušený)
štipkasoľ

Glazúra:

2 ksbielok
500 gkryštálový cukor
1 lyžičkacitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme med a vajíčko. Všetky suché suroviny zmiešame v druhej miske a postupne ich pridávame k vyšľahanému maslu. Cesto spracujeme do guľôčky a odložíme do chladničky najmenej na 4 hodiny (aj tu platí pravidlo, čím dlhšie, tým lepšie).
  2. Odležané cesto vyberieme, na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme rôzne tvary pomocou formičiek. Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 5-8 minút. Záleží však na hrúbke vykrojených tvarov a na ich veľkosti.
  3. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridáme práškový cukor a citrónovú šťavu. Glazúru dáme do cukrárskeho vrecka a zdobíme medovníčky.
  4. * TIP: z cesta môžete vykrojiť hviezdy rôznych veľkostí a po upečení ich môžete poskladať na špajdľu do tvaru stromčeka. Chutná dekorácie na zjedenie sa vašej návšteve bude určite páčiť.

Zdroj: Koolinar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť