Závitky s vlašskými orieškami a čokoládou

Recept Závitky s vlašskými orieškami a čokoládou

Pridal: Petra H, 7.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Závitky s vlašskými orieškami a čokoládou zvládne pripraviť každý. Vynikajúci kysnuté cesto. Po upečení vám garantujem, že na stole vydržia maximálne 15 minút.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 7.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

800 ghladká múka
1 ksvajce
1 ksžĺtok
60 gmaslo
4 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkasoľ

Kvások:

1 kockadroždie
400 mlbiely jogurt
2 lyžičkykryštálový cukor
1 lyžicahladká múka

Plnka:

450 grozpustená čokoláda alebo nutella
150 gmleté oriešky

Ďalej budeme potrebovať:

60 g na potretierozpustené maslo
na posypaniepráškový cukor
na vymastenie plechuolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Biely jogurt zahrejeme, aby bol vlažný. Do jogurtu rozdrobíme droždie, pridáme 2 čajové lyžičky cukru a posypeme ho jednou lyžicou múky. Necháme vzísť kvások.
  2. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme 4 lyžice kr. cukru, soľ, rozpustené maslo, vajíčko, žĺtok a premiešame. Pridáme kvások a spracujeme guličku, ktorá sa nebude lepiť na steny misky.
  3. V čistej miske ho potrieme olejom a necháme kysnúť zakryté fóliou alebo kuchynskou bavlnenou utierkou na teplom mieste.
  4. Keď cesto narástlo, na pomúčenej pracovnej doske ho spracujeme do obdĺžnika, rozvaľkáme na tenký plát - cca 1 cm hrubý.
  5. Cesto potrieme rozpustenou čokoládou alebo nutellou, posypeme ho mletými orieškami a nakrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky. Z cesta vyšlo cca 20 štvorčekov.
  6. Pripravíme si plech, ktorý vymažeme olejom a každý štvorček zrolujeme. Uložíme na plech tesne k sebe. Vrch potrieme rozpusteným maslom alebo margarínom a necháme ich chvíľu kysnúť v plechu.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata. Po upečení plech vyberieme a necháme závitky vychladnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť