Závin zo šľahačkového cesta s jablkami

Recept Závin zo šľahačkového cesta s jablkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nestačilo mi urobiť iba z jednej dávky, ja som musela urobiť rovno z trojitej dávky. Vyšli mi také tri plechy :) ale zase všetky tri plechy sa spapali. No nie, plechy zostali, ale záviny na nich zmizli bleskovou rýchlosťou. Sú fantastické, jemné a šťavnaté. Určite vyskúšajte, nebudete ľutovať. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1 bal.smotana na šľahanie
2 ksvajce
2 lyžiceocot
štipkasoľ
6-8 ksjablko
krupicový cukor
mletá škorica
strúhanka
oriešokmaslo
na potretierum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešame suroviny na cesto, ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu mlieka a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odpočinúť.
  2. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame na strúhadle.
  3. Cesto rozdelíme na tri diely, každý diel vyvaľkáme na plát, ktorý posypeme strúhankou, jablkami, cukrom a škoricou. Zrolujeme v závin, konce závinu utesníme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Záviny potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a dáme do vyhriatej rúry piecť.
  5. Pečieme asi 30 minút pri 200°C.
  6. Hotové záviny môžeme potrieť zvyškom masla s rumom.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť