Zaručene najlepšie fánky z kyslej smotany

Recept Zaručene najlepšie fánky z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S cestom sa pracuje luxusne. Vôbec sa nelepí a fánky sú krásne nadýchané. Pokiaľ chcete fánky hrubšie, nevaľkajte cesto príliš tenko. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

300 ghladká múka
70 gmaslo
2 lyžicepráškový cukor
2 ksžĺtok
6 lyžíckyslá smotana
2 lyžicerum
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spracujeme v miske na jemné cesto. Pokiaľ je nutné, pridajte ešte kyslú smotanu.
  2. Cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a nakrájame malé obdĺžniky.
  3. Do stredu každého obdĺžnika urobíme radielkom rez, cez ktorý prevlečieme kraje.
  4. Smažíme v dostatočnom množstve oleja dozlatista a na tanieri ich poprášime práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť