Mrkva s hráškom

Pridal: rebeka, 2.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jedlo môjho detstva a to najmä vtedy, keď v záhrade nastal čas zberu mladého hrášku. S akýmkoľvek mäskom alebo len tak, ako príloha. Niekedy som toto jedlo jedla len s chlebom, tak mi to chutilo. Dnes som k tomu podávala mäsko a zemiaky ako prílohu. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 2.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
800 gmrkva
2 hrstemrazený hrášok
1 kscibuľa
1 lyžicamaslo
1 lyžicamasť
2 lyžicecitrónová šťava
1 lyžičkamleté biele korenie
2 lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
podľa chuticukor
- Mrkvu nakrájame na hranolčeky a dáme variť do osolenej vody. Varíme na skus cca 15 minút. Masť a maslo rozohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.
- Pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku, ktorú zriedime vodou z mrkvy (uvarenú mrkvu scedíme a vodu uchováme).
- Na miernom plameni necháme prevariť mrkvu so zápražkou, pridáme cukor, citrónovú šťavu, biele mleté korenie a prípadne soľ. Doriedíme vodou z mrkvy na požadovanú konzistenciu.
- Úplne na záver pridáme mrazený hrášok a len krátko prehrejeme.
- Podávame s duseným mäsom a varenými zemiakmi.
Môj blog: Varenie s Tomom
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zadělávaná mrkev s hráškem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Groszek z marchewką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Möhren-Erbsen-Gemüse an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz.
KOMENTÁRE K RECEPTU