Mrkva s hráškom

Recept Mrkva s hráškom

Pridal: rebeka, 2.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedlo môjho detstva a to najmä vtedy, keď v záhrade nastal čas zberu mladého hrášku. S akýmkoľvek mäskom alebo len tak, ako príloha. Niekedy som toto jedlo jedla len s chlebom, tak mi to chutilo. Dnes som k tomu podávala mäsko a zemiaky ako prílohu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 2.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

800 gmrkva
2 hrstemrazený hrášok
1 kscibuľa
1 lyžicamaslo
1 lyžicamasť
2 lyžicecitrónová šťava
1 lyžičkamleté biele korenie
2 lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
podľa chuticukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mrkvu nakrájame na hranolčeky a dáme variť do osolenej vody. Varíme na skus cca 15 minút. Masť a maslo rozohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.
  2. Pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku, ktorú zriedime vodou z mrkvy (uvarenú mrkvu scedíme a vodu uchováme).
  3. Na miernom plameni necháme prevariť mrkvu so zápražkou, pridáme cukor, citrónovú šťavu, biele mleté korenie a prípadne soľ. Doriedíme vodou z mrkvy na požadovanú konzistenciu.
  4. Úplne na záver pridáme mrazený hrášok a len krátko prehrejeme.
  5. Podávame s duseným mäsom a varenými zemiakmi.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť