NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Mrkva s hráškom
Mrkva s hráškom
Recept Mrkva s hráškom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   2.6.2021

Mrkva s hráškom

Jedlo môjho detstva a to najmä vtedy, keď v záhrade nastal čas zberu mladého hrášku. S akýmkoľvek mäskom alebo len tak, ako príloha. Niekedy som toto jedlo jedla len s chlebom, tak mi to chutilo. Dnes som k tomu podávala mäsko a zemiaky ako prílohu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
800 g
mrkva
2 hrste
mrazený hrášok
1 ks
cibuľa
1 lyžica
maslo
1 lyžica
masť
2 lyžice
citrónová šťava
1 lyžička
mleté biele korenie
2 lyžice
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mrkvu nakrájame na hranolčeky a dáme variť do osolenej vody. Varíme na skus cca 15 minút. Masť a maslo rozohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.
  2. Pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku, ktorú zriedime vodou z mrkvy (uvarenú mrkvu scedíme a vodu uchováme).
  3. Na miernom plameni necháme prevariť mrkvu so zápražkou, pridáme cukor, citrónovú šťavu, biele mleté korenie a prípadne soľ. Doriedíme vodou z mrkvy na požadovanú konzistenciu.
  4. Úplne na záver pridáme mrazený hrášok a len krátko prehrejeme.
  5. Podávame s duseným mäsom a varenými zemiakmi.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár