Zapekaný karfiol so syrom a paradajkami

Recept Zapekaný karfiol so syrom a paradajkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj by som povedala, že to chcelo konečne niečo bez mäsa, ale nakoniec som pridala šunku. Aj keď nieje mäso ako mäso. Kľudne môžete šunku vynechať a môžete toto jedlo zaradiť medzi klasiku pre vegetariánov. Vajíčko a syr nesmie chýbať, tak ako aj zapečené šťavnaté paradajky na vrchu. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kskarfiol
150 gtvrdý syr
100 gšunka
2 ksvajce
100 mlsmotana na varenie
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebycherry paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame na drobné kúsky. Rovnako na malé kúsky nakrájame šunku a syr nastrúhame na hrubom strúhadle. 2/3 syra použijeme na plnenie a zvyšok na posypanie na vrch. 
  2. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom, vložíme karfiol, nakrájanú šunku, nastrúhaný syr a premiešame. Pekne uhladíme a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. 
  3. Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 20 minút. 
  4. Tesne pred dokončením posypeme syrom, poukladáme paradajky a zapečieme. 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť