Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete.

Recept Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasické slovenské holúbky sa pripravujú vo veľkom hrnci na sporáku. Niekde som však (už si ani nepamätám kde) ochutnala holúbky zapekané v rúre. Boli naozaj fantastické, tak som si vypýtala recept. Recept som založila do mojej kuchárske knižky a samozrejme som naň zabudla. Teraz som v ňom listovala a spomenula si, tak som hneď vyskúšala. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

250 ghovädzie mleté mäso
250 gbravčové mleté mäso
150 guvarená ryža
1 kscibuľa
mletá paprika
cesnak
soľ
korenie
bravčová masť

Ďalej:

2 bal.paradajkový pretlak
1 kskapusta
1 lyžicabravčová masť
500 gkyslá kapusta
podľa chutimletá rasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na náplň zmiešame všetky suroviny na základ. Cibuľu nakrájame na čo najjemnejšie kúsky. Bravčovú masť pridávame rozpustenú teplú a tak premiešame. Ja som pridávala aj bravčové mäso i hovädzie v pomere 1:1. Ochutíme soľou, korením paprikou. Nič nerestujeme, miešame surové.
  2. Kapustu dáme variť vcelku do horúcej vody tak, že hlúb sme opatrne vykrojil ostrým nožom. Pomaly odstraňujeme listy (oni sa začnú samy oddeľovať). Vodu nevylievajte, ale pridáme do nej pretlak a budeme to používať ďalej v postupe.
  3. Na panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu a ochutíme soľou, korením, rascou a pridáme aj 1 balenie pretlaku. Necháme chvíľu dusiť a odstavíme.
  4. Kapustné listy naplníme mäsovou zmesou, zakrútime tak, aby mäso nebolo vidieť a poukladáme na plech, ktorý sme vystlali orestovanou kyslou kapustou. Holúbky zalejeme vodou, v ktorej sme varili kapustu a pridali sme do nej i 1 balenie pretlaku. Zalejeme ich tak, aby boli mierne ponorené, aby sa mali v čom variť. Ak nalejete málo, tak sledujte a počas pečenia dolejte.
  5. Pripravený plech dáme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť