Zapekané bravčové rezne s omáčkou

Recept Zapekané bravčové rezne s omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes zapekané bravčové rezne s majonézou a tvrdým syrom. Ako prílohu som zvolila ryžu a, samozrejme, na tanieri nesmela chýbať ani zeleninová obloha. Paradajky konečne zo záhrady, nie tie z obchodu, ktoré nemajú vôbec žiadnu chuť. Už sa teším aj na papriku a uhorky. Už ich pomaličky začína byť vidieť:) Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

8 ksrezeň z kare
2 ksvajce
múka
soľ
korenie
vegeta
podľa potrebymajonéza
1 dlolej
2 dlvývar
8 ksplátkový tvrdý syr
1 syrKarička v tube
1 lyžičkaprovensálske korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Naklepané rezne osolíme, okoreníme, natrieme majonézou, obalíme v hladkej múke, vo vajíčku a opečieme na panvici ako klasický rezeň, najprv tou stranou bez majonézy, potom opatrne obrátime.
  2. Potom rezne znovu potrieme majonézou a uložíme ich na pekáč, ktorý sme natreli 1 dl oleja a podlejeme 2 dl vývaru.
  3. Rezne prikryjeme alobalom matnou stranou nahor a necháme dusiť 20 minút pri 200° C.
  4. Potom alobal odkryjeme, rezne prikryjeme plátkovým syrom a dáme zapiecť na 7 minút.
  5. Medzitým si rozmiešame syr s kyslou smotanou alebo tatarkou a pridáme provensálske korenie.
  6. Rezne podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi, syrovou omáčkou a obložíme zeleninou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť