Zapekaná karfiolová baba

Recept Zapekaná karfiolová baba

Pridal: Triniti, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prvýkrát som sa odhodlala na pestovanie karfiolu v mojej záhrade. Viem, že je to veľmi náročné na pestovanie, ale kto nevyskúša, nevie. Máte aj vy skúsenosti s pestovaním tejto zeleniny v našej oblasti? Milujeme karfiol v akejkoľvek podobe, či už varený, vyprážaný alebo grilovaný. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

1 kskarfiol
1 kgzemiak
20 dkgtvrdý syr
2 kelímkykyslá smotana
4 ksvajce
1 ksčervená paprika
1 vetvičkapažítka
1 lyžičkakorenie
1 lyžicamorská soľ
125 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Surový karfiol nakrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájanú zeleninu, nastrúhané zemiaky na hrubom strúhadle a rovnako nastrúhaný syr, pridáme kyslú smotanu, mäkké maslo, rozmiešané vajíčka, korenie, soľ a nasekanú pažítku.
  2. Všetko spolu dôkladne premiešame a navrstvíme do vymasteného pekáča a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi jednu hodinu. Sledujeme a rešpektujeme vlastnú rúru.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť