Zapekaná cuketa s hovädzím mäsom a paradajkami

Recept Zapekaná cuketa s hovädzím mäsom a paradajkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca zapekaná cuketa s hovädzím alebo bravčovým mletým mäsom a paradajkami. Na vrchu rozpustený tvrdý syr.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

5 ksmenšia cuketa
400 gmleté hovädzie alebo bravčové mäso
3 kscibuľa
2 lyžiceparadajkový pretlak
8 ksparadajka
100 gtvrdý syr
4 ksvajce
150 gkyslá smotana
soľ, červená mletá paprika, slnečnicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme mleté mäso a necháme ho zatiahnuť. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak.
  2. Cuketu nastrúhame na jemnejšom strúhadle. Osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí šťavu a precedíme ju. Paradajky nakrájame na plátky a vajíčka v miske vymiešame vidličkou spolu s kyslou smotanou.
  3. Pripravíme si formu na pečenie, vymažeme ju olejom a na dno navrstvíme 1/2 cukety. Poukladáme plátky paradajok, mäso, vajíčko s kyslou smotanou a nakoniec druhú polovicu cukety. Všetko posypeme strúhaným syrom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť