NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Zapekaná cuketa s hovädzím mäsom a paradajkami
Zapekaná cuketa s hovädzím mäsom a paradajkami
Recept Zapekaná cuketa s hovädzím mäsom a paradajkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   6.9.2021

Zapekaná cuketa s hovädzím mäsom a paradajkami

Vynikajúca zapekaná cuketa s hovädzím alebo bravčovým mletým mäsom a paradajkami. Na vrchu rozpustený tvrdý syr.

Suroviny

Budeme potrebovať:

5 ks
menšia cuketa
400 g
mleté hovädzie alebo bravčové mäso
3 ks
cibuľa
2 lyžice
paradajkový pretlak
8 ks
paradajka
100 g
tvrdý syr
4 ks
vajce
150 g
kyslá smotana
soľ, červená mletá paprika, slnečnicový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme mleté mäso a necháme ho zatiahnuť. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak.
  2. Cuketu nastrúhame na jemnejšom strúhadle. Osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí šťavu a precedíme ju. Paradajky nakrájame na plátky a vajíčka v miske vymiešame vidličkou spolu s kyslou smotanou.
  3. Pripravíme si formu na pečenie, vymažeme ju olejom a na dno navrstvíme 1/2 cukety. Poukladáme plátky paradajok, mäso, vajíčko s kyslou smotanou a nakoniec druhú polovicu cukety. Všetko posypeme strúhaným syrom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár