Zapečený karfiol s mletým mäsom

Recept Zapečený karfiol s mletým mäsom

Pridal: marunda, 31.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiaky zapečené s karfiolom a mletým mäsom. Autor: marunda

FOTKA OD VÁS

Pridal: marunda, 31.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

podľa potrebyzemiaky
1/2 kskarfiol
500 gmleté mäso
1 kscibuľa
1 bal.smotana na šľahanie
4 strúčikycesnak
2 ksvajce
podľa potrebymaslo
podľa chutisoľ
podľa chutigrilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si deň dopredu uvaríme v osolenej vode karfiol. Druhý deň si osmažíme cibuľu a na to mäso. Zemiaky si olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Aby sa krásne prepiekli a skladáme ich do zapekacej misy.
  2. Na zemiaky navrstvíme mleté mäso a zalejeme rozšľahanou smotanou s cesnakom, soľou a vajcami. Nelejeme všetko. Len trošku. Ďalšie poschodie opäť zemiaky, pridáme nakrájaný uvarený karfiol, ďalej zase smotanu. Tak stále opakujte, opäť zemiaky, mäso, smotana, zemiaky, karfiol smotana .... posledný horné poschodie tvoria zemiaky. Dáme všetko piecť do rúry, najprv prikryté a po zmäknutí zemiakov odkryté, aby sa urobila krusta. Na záver možno pridať trochu masla a dopiecť.
  3. Môžeme to podávať so zeleninovým šalátom. Je to naozaj vynikajúce.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť