Najprv si deň dopredu uvaríme v osolenej vode karfiol. Druhý deň si osmažíme cibuľu a na to mäso. Zemiaky si olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Aby sa krásne prepiekli a skladáme ich do zapekacej misy.
Na zemiaky navrstvíme mleté mäso a zalejeme rozšľahanou smotanou s cesnakom, soľou a vajcami. Nelejeme všetko. Len trošku. Ďalšie poschodie opäť zemiaky, pridáme nakrájaný uvarený karfiol, ďalej zase smotanu. Tak stále opakujte, opäť zemiaky, mäso, smotana, zemiaky, karfiol smotana .... posledný horné poschodie tvoria zemiaky. Dáme všetko piecť do rúry, najprv prikryté a po zmäknutí zemiakov odkryté, aby sa urobila krusta. Na záver možno pridať trochu masla a dopiecť.
Môžeme to podávať so zeleninovým šalátom. Je to naozaj vynikajúce.