NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zapečený karfiol s mletým mäsom
Zapečený karfiol s mletým mäsom
Recept Zapečený karfiol s mletým mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
marunda    ·   31.1.2021

Zapečený karfiol s mletým mäsom

Zemiaky zapečené s karfiolom a mletým mäsom. Autor: marunda

Suroviny
podľa potreby
zemiaky
1/2 ks
karfiol
500 g
mleté mäso
1 ks
cibuľa
1 bal.
smotana na šľahanie
4 strúčiky
cesnak
2 ks
vajce
podľa potreby
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
grilovacie korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si deň dopredu uvaríme v osolenej vode karfiol. Druhý deň si osmažíme cibuľu a na to mäso. Zemiaky si olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Aby sa krásne prepiekli a skladáme ich do zapekacej misy.
  2. Na zemiaky navrstvíme mleté mäso a zalejeme rozšľahanou smotanou s cesnakom, soľou a vajcami. Nelejeme všetko. Len trošku. Ďalšie poschodie opäť zemiaky, pridáme nakrájaný uvarený karfiol, ďalej zase smotanu. Tak stále opakujte, opäť zemiaky, mäso, smotana, zemiaky, karfiol smotana .... posledný horné poschodie tvoria zemiaky. Dáme všetko piecť do rúry, najprv prikryté a po zmäknutí zemiakov odkryté, aby sa urobila krusta. Na záver možno pridať trochu masla a dopiecť.
  3. Môžeme to podávať so zeleninovým šalátom. Je to naozaj vynikajúce.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár