Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou

Recept Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou

Pridal: Mineralka, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Večera

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Všetci sa ma pýtali, čo som urobila s karfiolom, že je taký fantastický. Výborný recept na ľahký obed. Obaľovaný a vysmažený karfiol pozná každý, ale pripraviť z karfiolu zdravší a hlavne chutný obed bez smaženia je zložitejšie. Vyskúšajte ho zapiecť v rúre so zálievkou z kyslej smotany a majonézy. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Večera

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kskarfiol
2 lyžicekyslá smotana
2 lyžicemajonéza
1 lyžičkahorčica
100 gtvrdý syr
2 ksvajce
soľ
korenie
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do ho vriacej vody. Varíme domäkka a necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí poukladáme karfiol do formy (formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou) a zalejeme ho pripravenou zálievkou.
  3. V miske rozmiešame vajíčka, pridáme smotanu, majonézu, horčicu, osolíme a okoreníme, pridáme pár strúčikov cesnaku a premiešame.
  4. Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme vrch zaliateho karfiolu.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť