NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou
Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou
Recept Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   23.6.2021

Zapečený karfiol s kyslou smotanou a majonézou

Všetci sa ma pýtali, čo som urobila s karfiolom, že je taký fantastický. Výborný recept na ľahký obed. Obaľovaný a vysmažený karfiol pozná každý, ale pripraviť z karfiolu zdravší a hlavne chutný obed bez smaženia je zložitejšie. Vyskúšajte ho zapiecť v rúre so zálievkou z kyslej smotany a majonézy. Autor: Mineralka

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
karfiol
2 lyžice
kyslá smotana
2 lyžice
majonéza
1 lyžička
horčica
100 g
tvrdý syr
2 ks
vajce
soľ
korenie
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do ho vriacej vody. Varíme domäkka a necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí poukladáme karfiol do formy (formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou) a zalejeme ho pripravenou zálievkou.
  3. V miske rozmiešame vajíčka, pridáme smotanu, majonézu, horčicu, osolíme a okoreníme, pridáme pár strúčikov cesnaku a premiešame.
  4. Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme vrch zaliateho karfiolu.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár