NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zapečené zemiaky Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Recept Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   26.9.2020

Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom

Neviem ako pre vás, ale pre mňa sú zemiaky v kuchyni jednou z hlavných surovín. Dá sa z nich vykúzliť nielen množstvo všemožných príloh, ale čo viac...môžu sa stať základom veľmi chutných pokrmov. Tak som sa do toho pustila už včera, aby sme mali po návrate z nemocnice do čoho "hryznúť". Ale ako inak...príjemná vône ma prezradila a chlapci si priali ešte večer ukrojit... Autor: Danka

45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
cca 800 g
kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
2,5 kg
zemiak
2 ks
stredne veľká cibuľa
1 bal.
mrazená brokolica
2 kelímky
smotana na šľahanie
100 g
olomoucké syrečky
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
sušený cesnak
sušený rozmarín
drvenú rascu
olej
na vymazanie pekáča
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
  2. Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyšok zemiakov, opäť osolíme a okoreníme.
  3. Ja som solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami a tie sú veľmi slané samy o sebe.
  4. Zalejeme smotanou, posypeme nastrúhanými syrečkami alebo akýmkoľvek iným syrom podľa chuti a možností a asi 45-50 minút zapekáme, kým nie sú zemiaky mäkké.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár