Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom

Pridal: Danula Vašíčková, 26.9.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Zapečené zemiaky, Zemiaky, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Neviem ako pre vás, ale pre mňa sú zemiaky v kuchyni jednou z hlavných surovín. Dá sa z nich vykúzliť nielen množstvo všemožných príloh, ale čo viac...môžu sa stať základom veľmi chutných pokrmov. Tak som sa do toho pustila už včera, aby sme mali po návrate z nemocnice do čoho "hryznúť". Ale ako inak...príjemná vône ma prezradila a chlapci si priali ešte večer ukrojit... Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 26.9.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Zapečené zemiaky, Zemiaky, Prílohy
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
cca 800 gkuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
2,5 kgzemiak
2 ksstredne veľká cibuľa
1 bal.mrazená brokolica
2 kelímkysmotana na šľahanie
100 golomoucké syrečky
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
sušený cesnak
sušený rozmarín
drvenú rascu
olej
na vymazanie pekáčamasť
- Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
- Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyšok zemiakov, opäť osolíme a okoreníme.
- Ja som solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami a tie sú veľmi slané samy o sebe.
- Zalejeme smotanou, posypeme nastrúhanými syrečkami alebo akýmkoľvek iným syrom podľa chuti a možností a asi 45-50 minút zapekáme, kým nie sú zemiaky mäkké.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené brambory se smetanou, brokolicí a kuřecím masem.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya.
KOMENTÁRE K RECEPTU