Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom

Recept Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neviem ako pre vás, ale pre mňa sú zemiaky v kuchyni jednou z hlavných surovín. Dá sa z nich vykúzliť nielen množstvo všemožných príloh, ale čo viac...môžu sa stať základom veľmi chutných pokrmov. Tak som sa do toho pustila už včera, aby sme mali po návrate z nemocnice do čoho "hryznúť". Ale ako inak...príjemná vône ma prezradila a chlapci si priali ešte večer ukrojit... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

cca 800 gkuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
2,5 kgzemiak
2 ksstredne veľká cibuľa
1 bal.mrazená brokolica
2 kelímkysmotana na šľahanie
100 golomoucké syrečky
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
sušený cesnak
sušený rozmarín
drvenú rascu
olej
na vymazanie pekáčamasť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
  2. Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyšok zemiakov, opäť osolíme a okoreníme.
  3. Ja som solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami a tie sú veľmi slané samy o sebe.
  4. Zalejeme smotanou, posypeme nastrúhanými syrečkami alebo akýmkoľvek iným syrom podľa chuti a možností a asi 45-50 minút zapekáme, kým nie sú zemiaky mäkké.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť