Zapečené zemiaky s cuketou a paradajkou

Recept Zapečené zemiaky s cuketou a paradajkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiaky, cuketa, paradajky sú skvelá kombinácia na zapekanie. V pozadí chuť cesnaku, no proste lahôdka.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 kscuketa
3 kszemiak
4 ksparadajka
4 strúčikycesnak
3 lyžicemlieko
tymián
soľ
korenie
olej
1 bal.smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky, hrubé asi 2 mm. Cuketu si umyjeme a tiež ju nakrájame na plátky, ale o niečo hrubšie ako zemiaky (cca 3-4 mm). Paradajky si nakrájame na 5 mm plátky.
  2. Formu si vymastíme olejom a posypeme na plátky nakrájaným cesnakom. Začneme ukladať zemiaky striedavo s cuketou a paradajkou. Podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom.
  3. Mlieko, smotanu si zmiešame, môžeme osoliť aj okoreniť podľa chuti a polejeme touto zmesou zemiaky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov do chrumkava. Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť