Zapečené gnochi s kuracím mäsom a tromi druhmi syra
Ak máte radi gnochi, tak si pripravte toto skvelé jedlo s tromi druhmi syra. Zapečené v rúre s výraznou chuťou. Mňam!
Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Zapečené, Mäso, Cestoviny, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
2 kskuracie prsia
1 bal.gnochi
100 mlsmotana na varenie
200 mlkurací vývar
1 hrsťniva
1 hrsťparmezán
1 hrsťčedar
cca 50 gsušená šunka
2 strúčikycesnak
podľa chutisušené paradajky v oleji
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
na vrchpetržlenová vňať
- Najprv si orestujeme mäso, ktoré nakrájame na medailóniky a okoreníme.
- Potom mäso vyberieme a do výpeku dáme na plátky nakrájaný cesnak, orestujeme a zalejeme vývarom.
- Pridáme syry a necháme rozpustiť. Nakoniec prilejeme smotanu, krátko povaríme a vypneme.
- Gnocchi uvaríme podľa návodu.
- Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom. Na dno dáme gnochi, potom mäso, nakrájané paradajky, natrhanú šunku a zalejeme omáčkou. Všetko ešte dosolíme a okoreníme. Posypeme posekaný petržlen.
- Hore dáme ešte gnochi a zapečieme. Pečieme pri teplote 180 ° pekne do zlata. Dobrú chuť!
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené gnochi s kuřecím masem a třemi druhy sýra.
KOMENTÁRE K RECEPTU