NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Zapečené gnochi s kuracím mäsom a tromi druhmi syra
Zapečené gnochi s kuracím mäsom a tromi druhmi syra
Recept Zapečené gnochi s kuracím mäsom a tromi druhmi syra
NajLucka NajLucka    ·   19.1.2021

Zapečené gnochi s kuracím mäsom a tromi druhmi syra

Ak máte radi gnochi, tak si pripravte toto skvelé jedlo s tromi druhmi syra. Zapečené v rúre s výraznou chuťou. Mňam!

Suroviny
2 ks
kuracie prsia
1 bal.
gnochi
100 ml
smotana na varenie
200 ml
kurací vývar
1 hrsť
niva
1 hrsť
parmezán
1 hrsť
čedar
cca 50 g
sušená šunka
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
sušené paradajky v oleji
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
na vrch
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si orestujeme mäso, ktoré nakrájame na medailóniky a okoreníme.
  2. Potom mäso vyberieme a do výpeku dáme na plátky nakrájaný cesnak, orestujeme a zalejeme vývarom.
  3. Pridáme syry a necháme rozpustiť. Nakoniec prilejeme smotanu, krátko povaríme a vypneme.
  4. Gnocchi uvaríme podľa návodu.
  5. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom. Na dno dáme gnochi, potom mäso, nakrájané paradajky, natrhanú šunku a zalejeme omáčkou. Všetko ešte dosolíme a okoreníme. Posypeme posekaný petržlen.
  6. Hore dáme ešte gnochi a zapečieme. Pečieme pri teplote 180 ° pekne do zlata. Dobrú chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár