Zapečená cuketa s cesnakom a syrom

Recept Zapečená cuketa s cesnakom a syrom
FOTKA OD VÁS
Recept Zapečená cuketa s cesnakom a syrom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchle, chutné a, hlavne, jednoduché. Ak máte doma ešte cuketu, určite si pripravte túto lahodnú zapečenú dobrotu.

FOTKA OD VÁS
Recept Zapečená cuketa s cesnakom a syrom

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 kscuketa
2 lyžiceolivový olej
3 ksjarná cibuľka
1 zväzokbazalka
150 gtvrdý syr
2 ksvajce
100 mlsmotana na varenie
2 strúčikycesnak
soľ
korenie
pažítka
muškátový oriešok
na posypanieparmezán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom.
  2. Cuketu umyjeme a osušíme. Nakrájame ju na kolieska. Každé koliesko osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí vodu, ktorú utrieme papierovými obrúskami.
  3. Cibuľku nakrájame na drobno, tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
  4. Dno zapekacej misy vyložíme cuketou. Zalejeme ju smotanou, do ktorej sme pridali prelisovaný cesnak, soľ, korenie, štipku muškátového orieška a 2 vajíčka. Posypeme nakrájanou cibuľkou, nasekanou bazalkou a strúhaným syrom. Znovu naukladáme cuketu a postup opakujeme.
  5. Pečieme cca 15 minút a tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť