Zapečená cuketa s cesnakom a syrom
Rýchle, chutné a, hlavne, jednoduché. Ak máte doma ešte cuketu, určite si pripravte túto lahodnú zapečenú dobrotu.
Pridal: NajLucka, 26.11.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty
SUROVINY
Budeme potrebovať:
3 kscuketa
2 lyžiceolivový olej
3 ksjarná cibuľka
1 zväzokbazalka
150 gtvrdý syr
2 ksvajce
100 mlsmotana na varenie
2 strúčikycesnak
soľ
korenie
pažítka
muškátový oriešok
na posypanieparmezán
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom.
- Cuketu umyjeme a osušíme. Nakrájame ju na kolieska. Každé koliesko osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí vodu, ktorú utrieme papierovými obrúskami.
- Cibuľku nakrájame na drobno, tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečená cuketa s česnekem a sýrem.
KOMENTÁRE K RECEPTU