Zamatový hebký koláčik s čerešňami

Recept Zamatový hebký koláčik s čerešňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci a hlavne jednoduchý koláčik, ktorý pečiem s rôznym ovocím. Čakám, kým dozrejú čerešne na strome, ale to si ešte asi počkám, tak som použila zavárané. Bolo to fantastické aj s kopčekom šľahačky. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

280 gsmotanový syr
200 gkryštálový cukor
230 ghladká múka
120 gmaslo
2 ksvajce
60 mlmlieko
1 bal.vanilkový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
jahody alebo iné ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, mäkkým maslom a vanilkou do peny, pridáme mlieko a na záver i smotanový syr.
  2. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a už len vareškou primiešame.
  3. Pripravené cesto navrstvíme do formy, poukladáme ovocie a dáme piecť.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme. Ja som podávala aj s kopčekom šľahačky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť