NajRecept.sk Dezerty Koláče Zamatový hebký koláčik s čerešňami
Zamatový hebký koláčik s čerešňami
Recept Zamatový hebký koláčik s čerešňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   29.5.2021

Zamatový hebký koláčik s čerešňami

Vynikajúci a hlavne jednoduchý koláčik, ktorý pečiem s rôznym ovocím. Čakám, kým dozrejú čerešne na strome, ale to si ešte asi počkám, tak som použila zavárané. Bolo to fantastické aj s kopčekom šľahačky. Autor: Jaja

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
280 g
smotanový syr
200 g
kryštálový cukor
230 g
hladká múka
120 g
maslo
2 ks
vajce
60 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový cukor
1/2 bal.
prášok do pečiva
jahody alebo iné ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, mäkkým maslom a vanilkou do peny, pridáme mlieko a na záver i smotanový syr.
  2. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a už len vareškou primiešame.
  3. Pripravené cesto navrstvíme do formy, poukladáme ovocie a dáme piecť.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme. Ja som podávala aj s kopčekom šľahačky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár