Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou

Recept Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak tento dezert vyzerá naozaj super. Žalude, ktoré pripravíte z veľmi obľúbených surovín, ako sú oriešky, vanilka, čokoláda, ...

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Čiapočka:

150 ghladká múka
40 gpráškový cukor
100 gmaslo
1 ksžĺtok
1 lyžičkavanilková esencia

Pusinky:

1 ksbielok
4 lyžicekryštálový cukor
150 gmleté oriešky

Glazúra:

100 gčokoláda
1 lyžicamaslo
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr pripravíme pusinky. Bielok vyšľaháme s cukrom, pridáme mleté oriešky a jemne premiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, malé kôpky, ktorých špičku zdvihneme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 10 minút. Čím menšie kôpky urobíme, tým kratšie sa pečú, preto rúru sledujeme.
  2. Na prípravu čiapočky zmiešame všetky potrebné suroviny a pomocou sieťky urobíme jemné zárezy na jednu stranu. Sieťku dostať pri nákupe rôzneho ovocia v supermarketoch. Nikdy by ste nepovedali, že niečo také využijete pri pečení, že? Ale ak nemáte, postačí vám aj mriežka, cez ktorú sa pretláčajú zemiaky na šalát. Čiapočky poukladáme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov do zlata.
  3. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zlepíme čiapočku s pusinkou. Zvyšnú čokoládu dáme do vodného kúpeľa, pridáme maslo a olej a všetko spolu dôkladne spojíme. Pusinku namočíme do čokolády a necháme stuhnúť. Na vrch môžete ešte umiestniť kvapku čokolády, aby žalude vyzerali naozaj skvele.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť