NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou
Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou
Recept Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.10.2020

Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou

Tak tento dezert vyzerá naozaj super. Žalude, ktoré pripravíte z veľmi obľúbených surovín, ako sú oriešky, vanilka, čokoláda, ...

Suroviny

Čiapočka:

150 g
hladká múka
40 g
práškový cukor
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 lyžička
vanilková esencia

Pusinky:

1 ks
bielok
4 lyžice
kryštálový cukor
150 g
mleté oriešky

Glazúra:

100 g
čokoláda
1 lyžica
maslo
1 lyžica
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr pripravíme pusinky. Bielok vyšľaháme s cukrom, pridáme mleté oriešky a jemne premiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, malé kôpky, ktorých špičku zdvihneme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 10 minút. Čím menšie kôpky urobíme, tým kratšie sa pečú, preto rúru sledujeme.
  2. Na prípravu čiapočky zmiešame všetky potrebné suroviny a pomocou sieťky urobíme jemné zárezy na jednu stranu. Sieťku dostať pri nákupe rôzneho ovocia v supermarketoch. Nikdy by ste nepovedali, že niečo také využijete pri pečení, že? Ale ak nemáte, postačí vám aj mriežka, cez ktorú sa pretláčajú zemiaky na šalát. Čiapočky poukladáme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov do zlata.
  3. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zlepíme čiapočku s pusinkou. Zvyšnú čokoládu dáme do vodného kúpeľa, pridáme maslo a olej a všetko spolu dôkladne spojíme. Pusinku namočíme do čokolády a necháme stuhnúť. Na vrch môžete ešte umiestniť kvapku čokolády, aby žalude vyzerali naozaj skvele.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár