Žalude s lieskovými orieškami a čokoládou

Pridal: NajLucka, 1.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tak tento dezert vyzerá naozaj super. Žalude, ktoré pripravíte z veľmi obľúbených surovín, ako sú oriešky, vanilka, čokoláda, ...
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 1.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Čiapočka:
150 ghladká múka
40 gpráškový cukor
100 gmaslo
1 ksžĺtok
1 lyžičkavanilková esencia
Pusinky:
1 ksbielok
4 lyžicekryštálový cukor
150 gmleté oriešky
Glazúra:
100 gčokoláda
1 lyžicamaslo
1 lyžicaolej
- Najskôr pripravíme pusinky. Bielok vyšľaháme s cukrom, pridáme mleté oriešky a jemne premiešame. Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, malé kôpky, ktorých špičku zdvihneme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 10 minút. Čím menšie kôpky urobíme, tým kratšie sa pečú, preto rúru sledujeme.
- Na prípravu čiapočky zmiešame všetky potrebné suroviny a pomocou sieťky urobíme jemné zárezy na jednu stranu. Sieťku dostať pri nákupe rôzneho ovocia v supermarketoch. Nikdy by ste nepovedali, že niečo také využijete pri pečení, že? Ale ak nemáte, postačí vám aj mriežka, cez ktorú sa pretláčajú zemiaky na šalát. Čiapočky poukladáme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov do zlata.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žaludy s lískovými oříšky a čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU