Zákusok skoro ako zmrzlina - vynikajúce šťavnaté žĺtkové rezy

Recept Zákusok skoro ako zmrzlina - vynikajúce šťavnaté žĺtkové rezy

Pridal: Triniti, 3.7.2021

Kategorie: Zákusky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický zákusok, ktorý počas letných dní dokonale osvieži. Cesto sa zalieva sirupom s rumom a krém sa pripravuje z vanilkového pudingu a žĺtkov. Určite skúste, je fantastický. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 3.7.2021

Kategorie: Zákusky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
60 gkryštálový cukor
40 mlvoda
80 gpolohrubá múka
35 gkakao
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžičkarumová esencia alebo 2 lyžice rum

Sirup:

60 mlvoda
30 gkryštálový cukor
1 lyžicarumová esencia alebo 3 lyžice rum

Krém:

5 ksžĺtok
750 mlmlieko
200 gmaslo
2 lyžicekryštálový cukor
3 bal.vanilkový puding

Ďalej:

250 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicepráškový cukor
50 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme vodu, rum a žĺtky. Krátko šľaháme a na záver primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pripravené cesto navrstvíme na plech, pekne uhladíme a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút.
  2. Po upečení ešte horúce cesto polejeme sirupom. Sirup pripravíme tak, že na panvici upálime cukor na karamel, pridáme vodu a necháme karamel rozpustiť. Keď je hmota jednotná, odstavíme zo sporáka a pridáme rum alebo esenciu.
  3. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový puding a žĺtky a uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach zašľaháme vychladnutú žĺtkovú hmotu.
  4. Krém nanesieme na cesto, pekne uhladíme a na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku. Vrch ozdobíme čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť