Zákusok Paríž v plameňoch

Pridal: NajLucka, 22.9.2021
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento zákusok je tak trošku zložitejší na prípravu, ale určite stojí za vyskúšanie. Bol vynikajúci a zmizol z plechu za pár minút po tom, čo som ho vyložila z chladničky. Autor: Blažka
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 22.9.2021
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Tmavé cesto (2x):
4 ksvajce
štipkasoľ
4 lyžicekryštálový cukor
4 lyžicepolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 lyžicekakao
Svetlé cesto:
7 ksbielok
štipkasoľ
12 lyžíckryštálový cukor
1 lyžicapolohrubá múka
200 g opražené a nasekanélieskové orechy
Krém:
7 ksžĺtok
200 gpráškový cukor
500 mlmlieko
5 lyžíckukuričný škrob
250 gmaslo
2 lyžičkyvanilková esencia
2 ksbanán
1 lyžicacitrónová šťava
Sirup:
100 mlvoda
4 lyžicekryštálový cukor
2 lyžicerum
Na zdobenie:
200 mlsmotana na šľahanie
1 lyžicapráškový cukor
2 lyžicekakao
podľa potrebyčokoláda
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, po lyžičkách zapracujeme cukor. Postupne zašľaháme žĺtky. Múku s práškom do pečiva a kakaom zmiešame tak, aby sme nemali hrudky a pridáme k vajíčkovej pene. Pečieme na 170 stupňov asi 15 minút. Takto upečieme aj druhé tmavé cesto.
- Vyšľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Potom zapracujeme cukor a potom vmiešame múku, ktorú sme predtým zmiešali s opraženými a nasekanými lieskovými orechami. Pečieme na 170 stupňov asi 25 minút.
- Suroviny na sirup zvaríme a teplým pokvapkáme všetky 3 cestá.
- Krém: Žĺtky vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom. V 100 ml mlieka vymiešame vidličkou škrob. Zvyšok nalejeme do hrnca a necháme zovrieť. Do zovretého mlieka pridáme mlieko so škrobom a vyšľahané žĺtky. Uvaríme hustú hmotu. Maslo vyšľaháme s vanilkovou esenciou do peny, pridáme postupne vychladnutú hustú žĺtkovú hmotu . Časť krému odložíme a do zvyšku vmiešame nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
- Môžeme vrstviť. Najskôr tmavé cesto, potom krém s banánmi (polovicu), svetlé cesto a zvyšok banánového krému. Znova tmavé cesto a rukami zatlačíme. Celý zákusok potrieme šľahačkou, do ktorej sme pridali práškový cukor a kakao. Vrch posypeme čokoládovými hoblinami a boky potrieme odloženým krémom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zákusek Paříž v plamenech.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto Paryż w płomieniach.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Bananen-Schokoladen-Schnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide „Forró Párizs” szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU