NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Zákusok Paríž v plameňoch
Zákusok Paríž v plameňoch
Recept Zákusok Paríž v plameňoch
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   22.9.2021

Zákusok Paríž v plameňoch

Tento zákusok je tak trošku zložitejší na prípravu, ale určite stojí za vyskúšanie. Bol vynikajúci a zmizol z plechu za pár minút po tom, čo som ho vyložila z chladničky. Autor: Blažka

80 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Tmavé cesto (2x):

4 ks
vajce
štipka
soľ
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao

Svetlé cesto:

7 ks
bielok
štipka
soľ
12 lyžíc
kryštálový cukor
1 lyžica
polohrubá múka
200 g opražené a nasekané
lieskové orechy

Krém:

7 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
500 ml
mlieko
5 lyžíc
kukuričný škrob
250 g
maslo
2 lyžičky
vanilková esencia
2 ks
banán
1 lyžica
citrónová šťava

Sirup:

100 ml
voda
4 lyžice
kryštálový cukor
2 lyžice
rum

Na zdobenie:

200 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
práškový cukor
2 lyžice
kakao
podľa potreby
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, po lyžičkách zapracujeme cukor. Postupne zašľaháme žĺtky. Múku s práškom do pečiva a kakaom zmiešame tak, aby sme nemali hrudky a pridáme k vajíčkovej pene. Pečieme na 170 stupňov asi 15 minút. Takto upečieme aj druhé tmavé cesto.
  2. Vyšľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Potom zapracujeme cukor a potom vmiešame múku, ktorú sme predtým zmiešali s opraženými a nasekanými lieskovými orechami. Pečieme na 170 stupňov asi 25 minút. 
  3. Suroviny na sirup zvaríme a teplým pokvapkáme všetky 3 cestá. 
  4. Krém: Žĺtky vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom. V 100 ml mlieka vymiešame vidličkou škrob. Zvyšok nalejeme do hrnca a necháme zovrieť. Do zovretého mlieka pridáme mlieko so škrobom a vyšľahané žĺtky. Uvaríme hustú hmotu. Maslo vyšľaháme s vanilkovou esenciou do peny, pridáme postupne vychladnutú hustú žĺtkovú hmotu . Časť krému odložíme a do zvyšku vmiešame nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  5. Môžeme vrstviť. Najskôr tmavé cesto, potom krém s banánmi (polovicu), svetlé cesto a zvyšok banánového krému. Znova tmavé cesto a rukami zatlačíme. Celý zákusok potrieme šľahačkou, do ktorej sme pridali práškový cukor a kakao. Vrch posypeme čokoládovými hoblinami a boky potrieme odloženým krémom.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov