Zákusok Paríž v plameňoch

Recept Zákusok Paríž v plameňoch
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento zákusok je tak trošku zložitejší na prípravu, ale určite stojí za vyskúšanie. Bol vynikajúci a zmizol z plechu za pár minút po tom, čo som ho vyložila z chladničky. Autor: Blažka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Tmavé cesto (2x):

4 ksvajce
štipkasoľ
4 lyžicekryštálový cukor
4 lyžicepolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 lyžicekakao

Svetlé cesto:

7 ksbielok
štipkasoľ
12 lyžíckryštálový cukor
1 lyžicapolohrubá múka
200 g opražené a nasekanélieskové orechy

Krém:

7 ksžĺtok
200 gpráškový cukor
500 mlmlieko
5 lyžíckukuričný škrob
250 gmaslo
2 lyžičkyvanilková esencia
2 ksbanán
1 lyžicacitrónová šťava

Sirup:

100 mlvoda
4 lyžicekryštálový cukor
2 lyžicerum

Na zdobenie:

200 mlsmotana na šľahanie
1 lyžicapráškový cukor
2 lyžicekakao
podľa potrebyčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, po lyžičkách zapracujeme cukor. Postupne zašľaháme žĺtky. Múku s práškom do pečiva a kakaom zmiešame tak, aby sme nemali hrudky a pridáme k vajíčkovej pene. Pečieme na 170 stupňov asi 15 minút. Takto upečieme aj druhé tmavé cesto.
  2. Vyšľaháme sneh z bielkov a štipky soli. Potom zapracujeme cukor a potom vmiešame múku, ktorú sme predtým zmiešali s opraženými a nasekanými lieskovými orechami. Pečieme na 170 stupňov asi 25 minút. 
  3. Suroviny na sirup zvaríme a teplým pokvapkáme všetky 3 cestá. 
  4. Krém: Žĺtky vyšľaháme do peny spolu s práškovým cukrom. V 100 ml mlieka vymiešame vidličkou škrob. Zvyšok nalejeme do hrnca a necháme zovrieť. Do zovretého mlieka pridáme mlieko so škrobom a vyšľahané žĺtky. Uvaríme hustú hmotu. Maslo vyšľaháme s vanilkovou esenciou do peny, pridáme postupne vychladnutú hustú žĺtkovú hmotu . Časť krému odložíme a do zvyšku vmiešame nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  5. Môžeme vrstviť. Najskôr tmavé cesto, potom krém s banánmi (polovicu), svetlé cesto a zvyšok banánového krému. Znova tmavé cesto a rukami zatlačíme. Celý zákusok potrieme šľahačkou, do ktorej sme pridali práškový cukor a kakao. Vrch posypeme čokoládovými hoblinami a boky potrieme odloženým krémom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť