Základná roláda trochu inak - trik s prstom

Recept Základná roláda trochu inak - trik s prstom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Základná roláda trochu inak. Skúsila som malý trik s prstom a vyšla z toho krásna roláda, ktorá zožala úspech. Deti majú radi múčniky bez krému, takže táto roláda bola ideálna, a ešte sa im páčila, ako je pekne farebná. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
200 gkrupicový cukor
6 lyžícolej
200 ghladká múka
2 lyžicekakao
2 lyžicevoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do biele lesklé peny. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do svetlej peny.
  2. K žĺtkom s cukrom pridáme olej a zašľaháme. Opatrne zamiešame preosiatu múku a sneh z bielkov. Vždy trochu múky a trochu snehu kým nespotrebujeme múku aj sneh.
  3. Polovicu cesta nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Do druhej polovice primiešame kakao a vodu. Kakaové cesto preložíme do zdobiaceho vrecka a opatrne nastriekame na svetlé cesto tak, aby pokrylo celú jeho plochu.
  4. Prstom jazdíme cestom na plechu zľava doprava po celej ploche plechu, potom plech obrátime o 90 ° a postup zopakujeme. Pečieme pri 170 ° asi 10 minút. Potom preklopíme na čistý papier na pečenie a ešte teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí nakrájame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť