NajRecept.sk Sladké jedlá Rýžový nákyp Zabudnite na všetky bublaniny a pripravte si perfektný sladký obed. Ryžový nákyp s tvarohom, čučoriedkami a slivkami.
Zabudnite na všetky bublaniny a pripravte si perfektný sladký obed. Ryžový nákyp s tvarohom, čučoriedkami a slivkami.
Recept Zabudnite na všetky bublaniny a pripravte si perfektný sladký obed. Ryžový nákyp s tvarohom, čučoriedkami a slivkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   3.6.2024

Zabudnite na všetky bublaniny a pripravte si perfektný sladký obed. Ryžový nákyp s tvarohom, čučoriedkami a slivkami.

Ak ste už presýtení rôznymi bublaninami a hľadáte niečo nové, vyskúšajte náš recept na ryžový nákyp. Tento lahodný dezert je skvelou alternatívou, ktorá vám umožní využiť rôzne druhy ovocia podľa vašej chuti. Môžete doň pridať napríklad jablká, hrušky, slivky alebo lesné plody. Ryžový nákyp je ľahký na prípravu a jeho jemná, krémová konzistencia v kombinácii s ovocím poteší každého. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
ryža
štipka
soľ
50 g
maslo
3/4 l mlieko
3 ks
vajce
podľa chuti
kryštálový cukor
250 g
vaničkový tvaroh
1/2 ks
vanilkový puding
podľa chuti
kryštálový cukor
1 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor do snehu
podľa potreby
čučoriedky
podľa potreby
slivky (môže byť aj kompót)
na nakrájanie navrch
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Prepláchnutú ryžu uvaríme v mlieku s maslom a cukrom na miernom stupni do mäkka.
  2. Ryžu necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame žĺtky a cukor podľa chuti.Z bielkov a 100 g kryštálového cukru si vymiešame sneh a vmiešame ho do ryžovej zmesi.
  3. Misu poriadne vymastíme maslom a nalejeme do nej polku zmesi.
  4. Na zmes rozotrieme tvaroh vymiešaný s cukrom, vajíčkom a pudingom a poukladáme na neho ovocie.
  5. Na ovocie nalejeme druhú polku ryže.
  6. Na celý nákyp poukladáme nakrájané plátky masla, nešetríme, aby nákyp nebol suchý.
  7. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňoch.
  8. Ak chcete, môžete vrch nákypu ešte pred dopečením potrieť snehom z bielkov, no nie je to potrebné.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár