Žĺtkové rezy

Recept Žĺtkové rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak bez tohto koláča, ktorý neodolateľne vonia, super chutí a rýchlo mizne zo stolov, si nevieme Vianoce ani predstaviť. Jeho samotná príprava je veľmi jednoduchá. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny na 48 porcií:

250 gpráškový cukor
250 gHera
160 ghladká múka
250 gmleté vlašské orechy
5 ksbielok
5 ksžĺtok
1 ksvanilkový cukor
200 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z 5 ks bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Heru (250 g) vymiešame s práškovým cukrom (250 g), pridáme mleté orechy (250 g) a múku (160 g). Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko dobre premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech dáme papier na pečenie.
  2. Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.
  3. Žĺtková poleva: Žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou na žĺtkovou polevu. Polevu rozotrieme ešte na horúci koláč a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Diabambulka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť