Žĺtkové rezy

Pridal: NajLucka, 28.9.2020
Kategorie: Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tak bez tohto koláča, ktorý neodolateľne vonia, super chutí a rýchlo mizne zo stolov, si nevieme Vianoce ani predstaviť. Jeho samotná príprava je veľmi jednoduchá. Mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.9.2020
Kategorie: Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny na 48 porcií:
250 gpráškový cukor
250 gHera
160 ghladká múka
250 gmleté vlašské orechy
5 ksbielok
5 ksžĺtok
1 ksvanilkový cukor
200 gpráškový cukor
- Z 5 ks bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Heru (250 g) vymiešame s práškovým cukrom (250 g), pridáme mleté orechy (250 g) a múku (160 g). Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko dobre premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech dáme papier na pečenie.
- Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Diabambulka
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žloutkové řezy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eigelbkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sárga tetejű diós sütemény.
KOMENTÁRE K RECEPTU