Vývar s pečeňovými knedľami

Recept Vývar s pečeňovými knedľami

Pridal: sulong, 23.9.2020

Kategorie: Bravčový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá polievka, ktorá zasýti. Niekto robieva vývar iba s cestovinami, obvykle s rezancami, no ja som zástanca starých tradícií a vtedy naše babičky do polievky robievali pečeňové knedle. Sú vynikajúce a ak mám čerstvú petržlenovú vňať, tak je to o úplne niečom inom. Vyskúšajte. Autor: Solung

FOTKA OD VÁS

Pridal: sulong, 23.9.2020

Kategorie: Bravčový vývar, Polievky

SUROVINY

Pečeňové knedle:

350 gkuracia pečeň
2 ksstrúčik cesnaku
1 ksmalá cibuľka
2 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
4 lyžicestrúhanka

Vývar:

2 ksbravčová kosť
voda
vegeta
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečeň očistíme a vložíme do mixéra, pridáme cesnak, cibuľku, celé vajcia a vymixujeme na hladkú kašu.
  2. Kašu vylejeme do misky a pridáme soľ, korenie, strúhanku a vymiešame.
  3. Uvaríme vývar z kostí - môžu byť aj hovädzie - a keď sa nám vývar uvarí, pomaly, cez deravé sitko knedle (ako chcete, niekto ich volá knedle, niekto halušky) hádžeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť