Vysoké vanilkové rezy

Recept Vysoké vanilkové rezy

Pridal: Triniti, 2.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý a super vyzerajúci koláč s vanilkovým krémom a bielou čokoládou na vrchu. Doporučujem namočiť nôž pri krájaní do horúcej vody, aby sa vám poleva nelámala ani nezotierala dole, ja som sa ponáhľala, tak nemám rezy nakrájané pekne, ale na chuti to vôbec nepoznať samozrejme. Mňamka! Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 2.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

Tmavé cesto:

300 ghladká múka
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 lyžicakakao
1 ksvajce
1 lyžicaprášok do pečiva
3 lyžicemlieko

Svetlé cesto:

5 ksvajce
5 lyžíckryštálový cukor
5 lyžícpolohrubá múka

Krém:

2 bal.vanilkový puding
700 mlmlieko
200 gpráškový cukor
2 lyžicehladká múka
300 gmaslo

Vrch:

100 gbiela čokoláda
2 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tmavé cesto:
    Zo všetkých surovín na tmavé cesto spracujeme hladkú hmotu, ktorú rozdelíme na polovicu. Každú časť vyvaľkáme na plát veľký 20 x 30 cm a uložíme ho na plech, ktorý sme si vystlali papierom. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov po dobu 15 minút.
  2. Svetlé cesto:
    Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne primiešame vareškou polohrubú múku. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
  3. Krém:
    Do mlieka pridáme pudingové prášky, hladkú múku a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
  4. Na jeden plát kakaového cesta navrstvíme polovicu krému, položíme svetlý plát cesta, navrstvíme zostávajúce krém a položíme kakaový plát cesta. Vrch ozdobíme bielou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť