Vyprážaný rezeň v trojobale

Recept Vyprážaný rezeň v trojobale
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyprážané rezne sú klasikou v každej domácnosti. Vnútri mäkkučké a z vonku vynikajúcu chrumkavé. Používame kukuričnú múku.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

600 gbravčové pliecko
3 ksvajce
kukuričná múka
strúhanka
soľ
korenie
smotana sladká
bravčová masť
olej
zemiak
maslo
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Množstvo surovín závisí na tom, ako hrubý obal chceme mať (môžeme obaľovať aj dva krát pre hrubšie a chrumkavejšiu rezne).
  2. Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme podľa chuti a ukladáme ich na seba. Každý plátok mäsa nezabúdame potrieť smotanou. Takto naskladané pláty mäsa si odložíme do chladničky na pol hodinu.
  3. Kým sa mäsko chladí v chladničke, pripravíme si zemiaky - tie olúpeme a nakrájame na kocky. V osolenej vode varíme do mäkka. Uvarené scedíme, pridáme maslo a soľ podľa chuti. Vymiešame na kašu.
  4. Do misiek si pripravíme suroviny na obaľovanie. Do jednej si dáme vajíčka, do druhej kukuričnú múku a do tretej strúhanku. Rezne si vyberieme z chladničky a obaľujeme - najskôr múku, potom vajíčko a nakoniec strúhanku. Postup môžeme opakovať v prípade, že chceme hrubší obal.
  5. Na panvici si rozpálime masť, pridáme k nej olej a smažíme. Keď rezne vložíme do rozohriatej masti, znížime plyn a zakryjeme pokrievkou - takto budú chrumkavejšie. Vyprážané rezne ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  6. Podávame horúce so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Izabelka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť