NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Vyprážaný rezeň v trojobale
Vyprážaný rezeň v trojobale
Recept Vyprážaný rezeň v trojobale
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   28.9.2020

Vyprážaný rezeň v trojobale

Vyprážané rezne sú klasikou v každej domácnosti. Vnútri mäkkučké a z vonku vynikajúcu chrumkavé. Používame kukuričnú múku.

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

600 g
bravčové pliecko
3 ks
vajce
kukuričná múka
strúhanka
soľ
korenie
smotana sladká
bravčová masť
olej
zemiak
maslo
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Množstvo surovín závisí na tom, ako hrubý obal chceme mať (môžeme obaľovať aj dva krát pre hrubšie a chrumkavejšiu rezne).
  2. Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme podľa chuti a ukladáme ich na seba. Každý plátok mäsa nezabúdame potrieť smotanou. Takto naskladané pláty mäsa si odložíme do chladničky na pol hodinu.
  3. Kým sa mäsko chladí v chladničke, pripravíme si zemiaky - tie olúpeme a nakrájame na kocky. V osolenej vode varíme do mäkka. Uvarené scedíme, pridáme maslo a soľ podľa chuti. Vymiešame na kašu.
  4. Do misiek si pripravíme suroviny na obaľovanie. Do jednej si dáme vajíčka, do druhej kukuričnú múku a do tretej strúhanku. Rezne si vyberieme z chladničky a obaľujeme - najskôr múku, potom vajíčko a nakoniec strúhanku. Postup môžeme opakovať v prípade, že chceme hrubší obal.
  5. Na panvici si rozpálime masť, pridáme k nej olej a smažíme. Keď rezne vložíme do rozohriatej masti, znížime plyn a zakryjeme pokrievkou - takto budú chrumkavejšie. Vyprážané rezne ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  6. Podávame horúce so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Izabelka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár