NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Vyprážaný karfiol a karfiolové placky
Vyprážaný karfiol a karfiolové placky
Recept Vyprážaný karfiol a karfiolové placky
rebeka    ·   21.9.2021

Vyprážaný karfiol a karfiolové placky

Vyprážaný karfiol a karfiolové placky od Nadi.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 ks
karfiol

Cestíčko:

2 ks
vajce
3 lyžice
hladká múka
1 lyžička
soľ
podľa potreby
mlieko
strúhanka

Na placky:

1/2 ks
karfiol
1 hrnček
polohrubá múka
1/2 hrnčeka
mlieko
2 ks
vajce
soľ
korenie
nastrúhaný muškátový oriešok
petržlenová vňať
cibuľková vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Polovicu karfiolu rozoberieme na menšie ružičky a v osolenej vode varíme 4 minúty. Preložíme do sitka a necháme vychladnúť.
  2. Z uvedených surovín na cestíčko vyšľaháme metličkou hustejšie cestíčko, do ktorého vkladáme karfiolové ružičky. Tie potom odkladáme na tanier a necháme čiastočne odkvapkať.
  3. Do hlbšej misky nasypeme strúhanku, vkladáme karfiolové ružičky a prehadzovaním ich pekne zo všetkých strán obalíme. Smažíme vo fritéze, na panvičke alebo dietnejšie v rúre dozlatista.
  4. Karfiol rozobratý na ružičky varíme cca 10 minút v osolenej vode. V sitku necháme vychladnúť a odkvapkať.
  5. Do misy nasypeme múku, všetky ostatné ingrediencie a vymiešame redšie cestíčko. Podľa potreby pridáme múku alebo mlieko. Kto chce mať placky chrumkavejšie, časť múky nahradí strúhankou. Konzistencia by mala byť približne rovnaká ako na lievance. Karfiol nahrubo nasekáme nožom. Ja ho roztlačím v dlaniach.
  6. Pridáme do misy, premiešame a na rozpálenom tuku vyprážame z oboch strán dozlatista. Kto chce, pridá kúsok na kocky nakrájanej anglickej slaniny alebo špekačku. A kto chce placky nadýchanejšie, dá iba žĺtky a z bielkov vyšľahá sneh, ktorý nakoniec opatrne vmieša do karfiolovej hmoty.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár