Vyprážaný kapor

Pridal: HeMiShEk, 6.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kapor, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo, Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rybu robím výhradne na Vianoce, ale ak príde veľká chuť, doprajem si aj počas roka. Tentokrát som vyprážala kapra v klasickom trojobale - hladká múka, vajíčko a strúhanka. Kapra je teraz veľmi ťažko zohnať, preto ak máte zásoby v mrazničke, tak šup s nimi na panvicu. Ak chcem, aby bol obal chrumkavejší, obaľujem to viackrát vo vajíčku a strúhanke. Podávala som to so zemiakovým šalátom, ale viem, že to nie je príliš zdravá pochúťka, ale veľmi chutná. Autor: HeMiShEk
FOTKA OD VÁS
Pridal: HeMiShEk, 6.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kapor, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo, Ryby a morské plody
SUROVINY
filé z kapra
soľ
citrónová šťava
vajce
hladká múka
strúhanka
olej
masť
- Kapra umyjeme a naporcujeme podľa potreby. Osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme v klasickom trojobale. To znamená múka, rozšľahané a osolené vajcia a nakoniec strúhanka.
- V panvici si rozohrejeme napoly olej a napoly masť. Potom už vyprážame do zlatista zo všetkých strán.
- Podávame so zemiakovým šalátom. Prajem dobrú chuť. =)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažený kapr.
KOMENTÁRE K RECEPTU