Vyprážaný kapor

Recept Vyprážaný kapor
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rybu robím výhradne na Vianoce, ale ak príde veľká chuť, doprajem si aj počas roka. Tentokrát som vyprážala kapra v klasickom trojobale - hladká múka, vajíčko a strúhanka. Kapra je teraz veľmi ťažko zohnať, preto ak máte zásoby v mrazničke, tak šup s nimi na panvicu. Ak chcem, aby bol obal chrumkavejší, obaľujem to viackrát vo vajíčku a strúhanke. Podávala som to so zemiakovým šalátom, ale viem, že to nie je príliš zdravá pochúťka, ale veľmi chutná. Autor: HeMiShEk

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

filé z kapra
soľ
citrónová šťava
vajce
hladká múka
strúhanka
olej
masť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapra umyjeme a naporcujeme podľa potreby. Osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme v klasickom trojobale. To znamená múka, rozšľahané a osolené vajcia a nakoniec strúhanka.
  2. V panvici si rozohrejeme napoly olej a napoly masť. Potom už vyprážame do zlatista zo všetkých strán.
  3. Podávame so zemiakovým šalátom. Prajem dobrú chuť. =)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť