Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou

Recept Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou

Pridal: rebeka, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Recept Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou. Autor: Naďa

FOTKA OD VÁS
Recept Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou

Pridal: rebeka, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

2 kshermelín
1 kscibuľa
150 gšampiňóny
50 gšunka
1 lyžicamaslo
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebycibuľová vňať

Na omáčku:

200 mlšľahačková smotana
podľa chutimleté biele korenie
podľa chutisoľ
všetko na klasický trojobal

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Syr pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme mäkkú časť. V panvici rozpálime maslo, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť.
  2. Potom prihodíme nadrobno nakrájané šampiňóny, na kocky pokrájanú šunku osolíme, okoreníme a dusíme 10 minút.
  3. Nakoniec pridáme nakrájanú cibuľovú vňať. Zmes necháme úplne vychladnúť. Touto potom naplníme hermelíny, poriadne pritlačíme, obalíme v klasickom trojobale a na oleji alebo masti smažíme pozvoľna z oboch strán dozlatista.
  4. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vydlabaný syr a miernom plameni necháme rozpustí. Pridáme šampiňónovú zmes, čo sa nám nevošla do syrov, pridáme biele mleté korenie a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť