Vyprážané zemiakové gule plnené šunkou a syrom

Recept Vyprážané zemiakové gule plnené šunkou a syrom

Pridal: Romča Važa, 9.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Večera

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto je moje obľúbené jedlo. Jedla by som to snáď každý deň, ale musím byť tolerantná voči mojej rodine a tak ich pripravujem aspoň raz do mesiaca. Sú síce vyprážané, takže zdravé to určite nie je, ale sem tam si predsa môžeme dopriať. Autor: Romča

FOTKA OD VÁS

Pridal: Romča Važa, 9.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Večera

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 gzemiak
1 lyžičkasoľ
korenie
1 ksvajce
hrsťnasekaná pažítka
30 gparmezán

Náplň:

200 g (plátky)syr gouda
150 gšunka

Trojobal:

hladká múka
vajce
trochamlieko
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plátky goudy a šunky naukladáme striedavo na seba a nakrájame na kocky, ktoré spojíme špáradlami, aby držali pohromade.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke. Vlažné olúpeme a najemno nastrúhame, pridáme parmezán, vajíčko, soľ, korenie, nasekanú pažítku. Dobre prepracujeme.
  3. Každú kocku šunky so syrom zabalíme do cestíčka a necháme ich v chladničke asi pol hodiny.
  4. Potom ich obalíme v trojobale a usmažíme, necháme odkvapkať na obrúsku a dáme na chvíľu ešte do rúry piecť.
  5. Podávame so zeleninovým šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť